Belföld

2011.08.05. 15:36

Veszélyes anyag ömlött ki egy újpesti gyógyszergyárban

Veszélyes anyag ömlött ki egy újpesti gyógyszergyárban, három embert a tűzoltóknak kellett kimenteniük az épületből, egyikük égési sérüléseket szenvedett. A kiömlött anyag a lakosságra nem jelent kockázatot - közölte a tűzoltóság és a gyógyszergyár pénteken.

MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta, hogy a Chinoin Zrt. Budapesten, a IV. kerületi Tó utcában lévő telephelyén "ismeretlen mennyiségű" ecetsav folyt ki. A háromszintes épületet kiürítették és lezárták.

A tűzoltók az anyag semlegesítését védőruhában végzik, ezután veszélyesanyag-tárolóba rakják és elszállítják - mondta a szóvivő.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta: a helyszínről egy könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Nyilas Dóra, a sanofi-aventis/Chinoin gyógyszeripari vállalat kommunikációs ügyeit intéző Young & Partners tanácsadója az MTI-nek azt mondta: az ecetsav a gyár belső csatornájába folyt, nem került ki a lakossági csatornahálózatba, a szabadba vagy a levegőbe.

Az épületben karbantartási munkálatok folytak, egy szivattyún végezték a munkálatokat, abból folyt ki a sav, azt továbbra sem tudni, hogy mennyi, ennek kiderítésére belső és külső vizsgálatok folynak.

A munka helyszínén három ember tartózkodott, mindenki viselte a kötelező védőruházatot - mondta Nyilas Dóra, hozzátéve: az egyik könnyebben megsérült dolgozó a csuklóján égett meg enyhén.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében Rózsa Iván a sanofi-aventis/Chinoin Zrt.kommunikációs igazgatója azt is tudatta, hogy az esetet külső és belső szakértők egyaránt vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!