Belföld

2009.11.04. 13:50

Vodafone: új frekvencia kell a mobilinternet fejlődéséhez

Budapest - A Vodafone szerint Magyarországon a mobilinternet akkor terjedhetne gyorsabban, ha a 900 megahertzes frekvencián is lehetne adatszolgáltatást nyújtani, mivel ez sokkal olcsóbb, mint a most használt 2,1 gigahertzes frekvencia.

MTI

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója szerdán budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a társaság az elmúlt 10 évben mintegy 500 milliárd forintot költött beruházásra, s ebből egyebek mellett kiépített egy 4 ezer kilométeres optikai kábelhálózatot is.
   
A Vodafone a pénz egy részét a mobil adatátvitel fejlesztésére költötte. Ennek eredményeként  377 településen nyújt nagy sebességű mobil internet szolgáltatást, s ezzel 63 százalékos lakossági lefedettséget mondhat magáénak.
   
Döbrössy Gábor, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese kérdésekre válaszolva elmondta, a 900-as frekvencián harmadannyi bázisállomás kell s a szolgáltatáshoz, mint a 2,1-esen, ezért is olcsóbb.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!