Berhida

2015.06.08. 17:08

Krén Regina, a kiváló földrajzos

Berhida – Az előkelő harmadik helyen végzett az Itthon otthon vagy országos földrajz tanulmányi versenyen Krén Regina, az Ady Endre Általános Iskola nyolcadik osztályos diákja.

Szabó Péter Dániel

– A rangos tanulmányi verseny négy fordulóból állt, az első kettőben a diákoknak számítógép segítségével kellett megoldaniuk a feladványokat. Először egy tesztet kellett kitölteni, majd fogalmazást kellett írni a lakóhelyükről, annak természeti és idegenforgalmi adottságairól. Sajnos Regináéknak otthon nincs számítógépük és internet-elérésük sem, ezért azokat a feladatokat, amelyeket más gyerek otthoni körülmények között tudott elvégezni vagy gyakorolni, ő csak az iskolában tudta elvégezni – mondja Fornai Marietta, az Ady Endre Általános Iskola igazgatója.

Az addigi eredmények alapján az igen tehetséges Krén Regina bekerült a legjobb tízbe, így a várpalotai tankerületből egyedüli nebulóként meghívást kapott az országos döntőre, amelyet május végén rendeztek Tatán. A döntőre a Vértes, a Gerecse és a Visegrádi-hegység természeti és idegenforgalmi értékeiből kellett felkészülni. Elsőként egy tesztet írtak a résztvevők, majd másnap bemutatták azt a prezentációt a szakmai zsűrinek, amelyen egy háromnapos osztálykirándulást kellett megtervezni. A berhidai kislány végül az előkelő harmadik helyen zárta az országos versenyt, ami az Ady iskola életében is komoly tanulmányi eredménynek számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!