VeolBicaj

2017.06.01. 05:42

3 nap alatt a Balaton körül: Ne hagyjátok ki a csodákat az életetekből!

VeolBicaj sorozatunk következő beszámolója Szabó Tímeától érkezett: 2016-ban tekertük körbe először a Balatont, hirtelen ötlet volt. Mivel egy biciklitúra alkalmával is több 10 km-t tekerünk, gondoltuk pár nap alatt meg lesz. Így legalább a látnivalókat se hagyjuk ki. Hatalmas élmény volt ez a pár nap.

. Csak ajánlani tudom, de nem a reggel 5kor indulok a 0km kőtől és a kb este 5re ugyanitt leszek típusút. Annyi szép látnivaló mellett elmegyünk nap, mint nap, mert rohanás az élete mindenkinek (én már erről leszoktam és jobban élvezem), hogy ne hagyjátok ki a Csodákat az Életetekből! Legalább ezt ne! Megérdemled, hogy jót tegyen a lelkednek egy őzgidával való összenézés, egy elmerülés a naplementében/felkeltében, a táj a természet szépsége! Ezek mind értünk vannak, h töltődjünk! Akkor jöjjön a beszámoló;

08.05. 5:00 nagyon kíváncsian, boldogan és energikusan elindultunk. Hangsúly az "energikusan"-on van. ☺️ Így hajnalban/pirkadatkor nyuszik ugráltak át előttünk az erdőn keresztül haladó bicikliúton, a távolban szarvastehenek szökkentek, Bambikkal szemeztünk pár másodpercig, és rókát láttunk beosonni egy ház udvarába. Ezek mind olyan szépek voltak és gyorsan történtek, hogy nem lehet fényképről visszanézni... Ezek "belül" vannak. Csak a bambi volt, aki "hagyta" h közben fotó is készülhessen!

A Balaton mentén rengetegen tekertek, bringás a bringásnak köszön, ismerkedik, majd ha újból beérik egymást valahol útközben, a következő pihenőnél megisznak "valamit" együtt, majd megint indul mindenki a saját tempójában és céljával az útjára.

Az első esténk kissé szeles és esős volt, így a Badacsony Campingben az alvás mégsem sikerült olyan pihentetőre, amilyenre szerettük volna. Ennek ellenére a kevés és nem a legjobb minőségű pihi után szombaton becéloztuk a nyugati kanyart. Aztán déli part lett belőle. A nap is kisütött, az ebéd és a harmadik kávé után magunkra találva belelendültünk és egészen Fonyódig jutottunk. Itt a parton, egy régi már használaton kívüli de még nem a gazos fajta gyermeküdülő udvarán kempingeztünk... Én kis naiv azt gondolva, hogy majd milyen jót alszunk végre, mert nincs vihar, hát tévedtem. Volt helyette parti szél, és erős hullámok, amik csapdosták a partot. Órában mérve többet aludtunk, de minőségben még mindig nem volt az igazi; így 3. napra fél 3-kor végleg felébredve 4-ig összepakolva tovább indultunk. A kezdeti energia így szépen lassan apadni kezdett, de a cél változatlanul ott lebegett előttünk, h meglegyen ez a Balatonkarika! Terv szerint Kenesén aludtunk volna az utolsó este, de aztán beláttuk, h ezzel szinte csak magunknak ártunk, mert ugye, ha nem alszol kényelmesen, nem tudod magad kipihenni, és még a végén nem úgy figyelsz az úton, ahogy kellene. Minket nem is a megtett km-ek fárasztottak le, hanem az, hogy kialvatlanok voltunk péntek estétől folyamatosan. Ezért már Kenesére érve egyetértettünk abban, hogy haladunk tovább, Fűzfőn jöhet a lángos, aztán még a maradék km, hogy végre kényelmesen aludjunk.

08.07. tehát I T T H O N vagyunk!

Ja, egyébként az út nem emiatt lett 3 nap, hanem mert szokásunkhoz hűen, megnéztünk mindent, amit lehetett, és azt is, amit nem lehetett volna biciklivel megoldani, de mi azt is megoldottuk. Hegyoldalba, lépcsőkön és mellett a meredeken fel-és letolva a megpakolt bringákat, nem volt előttünk akadály. Nekünk nem a gyorsaság volt a lényeg, hanem a minőségi látnivaló, a túrák, ahogy már megszokhattátok tőlünk.

Na de most már beszéljenek a képek, remélem el is nyeri tetszéseteket, és egyszer Ti is belevágtok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Önnek is van egy jó sztorija? Küldje el nekünk, és nyerjen értékes ajándékokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!