VeolBicaj

2017.06.23. 11:37

Balatoni bringakörút

Ez a szép nyári hétfő olyan garfieldosan (Utálom a hétfőt!!!) indult... volna, ha nem a Balaton bevétele lett volna kitűzve e napra (bringával).

Nem teljesítmény túrára vállalkoztunk,3 napos „lazább” kirándulást terveztünk (fiammal és párommal), hogy lássunk is, ne csak nézzünk. . Már hajnali fél hatkor mozgolódni kezdtünk, izgatottan tettünk-vettünk, igyekeztünk a kidolgozott tervünket pontosan betartani.(mikor indulunk, mennyit tekerünk naponta, hol szállnánk meg, stb..) Én magam –kicsi önbizalomhiánnyal felvértezve- féltem, hogy nem fogom szuflával bírni ezt a távot. Pláne ha ott van egyik oldalamon egy 17 éves, fáradhatatlan fiatalember másik oldalamon pedig elektromos rásegítéssel működő biciklivel tekerő, szintén energikus pasi.

Az időjárás remek volt mind három napon. A magunknak felállított elvárásokat –hűen önmagunkhoz- maradéktalanul teljesítettük. Kora délután értünk mindkét nap szállásunkra. Így maradt idő egy esti sétára, a balatoni naplemente látványának beszippantására is. Első nap egy siófoki, második nap egy balatonakali panzióban hajtottuk fejünket nyugovóra. Megannyi élménnyel lettünk gazdagabbak: gyönyörű Balaton parti helyek, meseszép szélfútta nádasok, stégek, anyjuk után lázasan evező pelyhes récéket ringató habok, tücsökhad koncertje a forró réten, megbúvó öblök, zsúfolt strandok, kikötőkben pihenő hajók, hegyek lankái,dimbek-dombok,szépen művelt szőlők, hívogatóan piros vadcseresznyefák sora, (sikerült is jól belakmározni) elhagyott helyeken megbúvó, szép terméssel kecsegtető fügefák,szóval az az igazi balatoni feeling minket is megérintett.

 

Persze voltak hullámvölgyek kitartás terén a dombosabb részek, a kitartó, tűző napsütés, több órás folyamatos tekerés okán. Ám ezeket, mivel mindhárman szívósak vagyunk, sikeresen kezeltük.

Számokban a teljesítmény: 240, 46 km, 14, 21 óra tekerés.

Summázva: örülök, sőt büszke vagyok magunkra, hogy megcsináltuk. Másrészt különleges három nap volt ez. Miért is, mit adott, mitől volt olyan más, mint egy átlag bringázás? Nem tudom megfogalmazni. Az biztos, hogy azóta ha a Balatonra gondolok, vagy szóba kerül, netán a tv-ben látok róla kisfilmet, teljesen mást, többet jelent számomra, mint annak előtte. Emlékezetes élményekkel, tapasztalatokkal gazdagított minket, egy életre szólóan.

„Szép a hold az égen, de sokkal szebb a Balaton tükrén. Száz csillagnak ezer tündöklése az apró hullámokon. S ha áttekintesz a túlsó partra: minden falu alján apró pásztortüzek hosszú sora mosolyog feléd.” Eötvös Károly

Hogy újra nekivágnék-e?

Váliczkó Csilla

Címkék#VeolBicaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!