Tour de Hongrie

2018.08.13. 14:00

Forgalomkorlátozásra kell számítani szerdán Veszprém megyében

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők.

Horváth Virág

A Tour de Hongrie mezőnye az idén Almádiból rajtol Fotó: tdh.hu

Kedden indul az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A verseny összesen több mint 865 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd, melynek során a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak. Az autósoknak a versenyzők által használt szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk – írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny távja idén összesen 865 kilométer lesz. A szakaszokat a versenyzők augusztus 14. kedd és augusztus 19. vasárnap közötti napokon teszik meg, a déli óráktól kezdődően. A verseny során a kerékpárosok szinte teljes egészében országos közúton, fő- és mellékúti szakaszokat egyaránt érintve mérhetik majd össze tudásukat. A nemzetközi verseny augusztus 14-én, Siófokról indul, majd 15-én Balatonalmádi és Keszthely, 16-án Velence és Székesfehérvár, 17-én Cegléd és Hajdúszoboszló, 18-án Karcag és Miskolc között folytatódik, majd 19-én vasárnap a Kazincbarcika – Aggtelek – Kazincbarcika útvonalon zárul.

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. A kiemelt helyszíneken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását.

2018. augusztus 15., szerda, 13:40 – 1. szakasz – 154 km

Balatonalmádi, a 2018-as Tour de Hongrie első szakaszának rajthelyszíne először szerepel a patinás viadal programjában. A Balaton északi partjára komppal kel majd át a karaván Siófokról, majd az első szakasz balatonalmádi rajtja után Keszthely felé veszi az irányt.

Útvonal:

71-es út – Balatonalmádi, Alsóörs, Paloznak, Csopak, Balatonfüred, Tihany

Tihany – Lepkesor, Klebersberg Kuno u., Fürdőtelepi u., Kossuth Lajos u.,

71-es út – Tihany, Aszófő,

Balatoni út – Aszófő, Pécsely

Pécsely – Balatoni út, Iskola u., Templom u.,

Vászoly – Felszabadulás út, András út

Dörgicse – Diófa u., Fő u., Csicsói u.

Mencshely – Balatoni u., Kossuth Lajos u., Fő u.,

Szentantalfa – Fő u.

Tagyon, Zánka, Köveskál – Fő u. , Szentbékkálla, Mindszentkálla, Káptalantóti

Gyulakeszi – Balaton u., Kossuth u.

Tapolca – Gyulakeszi u., Kossuth Lajos u., Deák Ferenc u., Hősök tere, Sümegi út

Nyirád, Sümeg

Sümeg – Tapolcai u., Petőfi Sándor u., Árpád u., Tátika u.

Bazsi – Fő u.

 

Nézze meg Google Térkép segítségével a verseny útvonalát:

 

További információkért látogasson el a tourdehongrie.hu oldalra, még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!