Döbrönte

2015.09.17. 19:24

Kicsinosítják a várromot

Döbrönte – Kis lépésekkel ugyan, de idén megkezdődnek a falu legnagyobb nevezetességét, a Szarvaskő várat és annak környékét érintő fejlesztések.

Polgár Tibor

Cseh Lajos, Döbrönte polgármestere lapunknak elmondta, hogy ebben az esztendőben megépítik a várromhoz vezető gyalogút melletti védőkorlátot. Majd 2018 elejétől állagmegóvási, rekonstrukciós és turisztikai fejlesztési munkálatok kezdődnek a Szarvaskő várnál, amely 2017-ben ünnepli fennállásának 650. évfordulóját. Addigra szeretnék felfuttatni az erődítmény napja köré szervezett hagyományőrző rendezvénysorozatot.

A Szarvaskő várat a Him-fyek építtették 1367 és 1374 között. A vár uradalmi központnak számított, és komoly politikai tőkét jelentett az azt birtokló családnak. A környéken még a Németbánya közelében található Hölgykő vár, valamint a somlói, az ugodi, illetve a pápai vár tartotta egykoron ellenőrzése alatt a régiót.

Címkék#Döbrönte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!