Döbrönte

2017.08.10. 17:45

Számos kikapcsolódási lehetőség gazdagította a gyermekmulatságot

DÖBRÖNTE Interaktív játék, arcfestés és csocsóverseny egyaránt gazdagította a település hagyományos, sokéves múltra visszatekintő gyermekmulatságát.

Polgár Bettina

A vidám programnak a döbröntei szabadtéri színpad és annak környéke adott otthont. Pilterné Keller Katalin kulturális szervezőtől megtudtuk, a délelőtt során a zenés-játékos programok álltak a középpontban. A színpadi programok sorát az Aranykapu Gyermekzenekar műsora indította, majd interaktív játék várt a gyermekekre M. Varga Veronika vezetésével. Később pedig a Dé-Mol Színjátszó Társulattól láthatták a jelenlévők A megbűvölt patak című előadást.

Pilterné Keller Katalin kiemelte, mindezek mellett kisebb sportprogramok is színesítették a napot. Mint mondta, ugrálóvár, pingpong- és csocsóverseny, kézműves-foglalkozás, illetve arcfestés biztosította a gyermekek kikapcsolódását, a község művelődési házában pedig fotókiállítás nyílt a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár jóvoltából.

Népszerű volt M. Varga Veronika interaktív játéka Fotó: Pilterné Keller Katalin

- A gyermekkoncert, az interaktív játék és a színpadi előadás a Jókai Mór Városi Könyvtár jóvoltából valósulhatott meg. Nagyon jó együttműködést ápolunk a pápai bibliotékával, és rengeteget segítenek a kulturális programjaink színesítésében, valamint a falunapok és a gyermeknapok szervezésébe is mindig bekapcsolódnak, gazdagabbá teszik a műsorkínálatot - magyarázta a kulturális szervező. Pilterné Keller Katalin rámutatott, a gyermekmulatság programjait annak tükrében állították össze, hogy minden korosztály találhasson kedvére való elfoglaltságot. - Az egészen kicsiktől kezdve 13-14 esztendős gyermekek, illetve a szüleik látogattak el az eseményre szép számban - tette hozzá.

- A gyermekek viszik majd tovább a kulturális életet, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy már fiatal korban megismerkedjenek az ilyen jellegű programokkal - hangsúlyozta Pilterné Keller Katalin. Megtudtuk tőle, szeptember 24-én nem akármilyen eseménnyel várják majd a településekre látogatókat, ugyanis ekkor ünneplik a döbröntei vár 650. évfordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!