Borászat

2017.04.08. 15:08

Eredményes borászatok a Veszprém Megyei Borok Versenyén

Badacsony - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete március 23-án 20. alkalommal tartotta meg a Veszprém Megyei Borok Versenyét.

Sági Ági

Az eseménynek idén is a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ  Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete adott otthont Badacsonyban. A versenyre Veszprém megyei borászok nevezték boraikat, több mint 200 tételt mérettek meg. A borok a megye négy borvidékéről érkeztek, melyeket a hét bizottságban bíráltak. A versenyen négy nagy arany, számos arany és ezüstérem született. A tíz legeredményesebben szereplő borászat májusban, a Veszprémi Hangvillában sétáló borkóstolón mutathatja be borait  és az ünnepélyes eredményhirdetésre is itt kerül sor.

Ezen díjkiosztón derül majd ki az is, hogy melyik bor lesz „Veszprém  megye Bora". Ezt a bort a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése választja ki. A tíz legjobb eredményt elért borászat a Söptei Bor és Gasztronómia, az Egly Szőlőbirtok és Borászat, a Tornai Pincészet Kft, a Hudák Szőlőbirtok és Borászat, a Varga Pincészet Kft., a Koczor Pincészet, a Kálmán Pince, a Feind Borház, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete és a Canter Borház Kft. lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!