Borosta

2010.11.17. 14:07

Heti hét óra a háztartásban

Veszprém - A férfiak nem változnak, legalábbis, ha a házimunkáról van szó. Egy felmérés szerint az erősebbik nem képviselői hetente átlagosan 7 órát töltenek háztartási teendőkkel. Pont annyi időt, mint 30 esztendővel korábban.

Napló

A Michigan Egyetem által készített felmérésből kiderült, hogy a férfiak hetente átlagosan 7órát töltenek házimunkával. Vagyis annyit, amennyit három évtizeddel ezelőtt elődeik is tették. Persze a heti 7órás háztartási munka már akkor sem számított kiugróan magasnak, sőt, mindez már korábban is azt jelentette, hogy a férfiak csekély mértékben vesznek részt a házimunkában.A modern kor férfija a jelek szerint semmit sem változott. A felmérésből ugyanakkor az is kiderült, hogy napjainkban a nők jóval kevesebb időt töltenek házimunkával, mint évtizedekkel korábban. A jelenség hátterében elsősorban a több munkahelyi feladat és a nagyobb jövedelem áll - állítják a felmérés készítői. A háztartás vezetésével töltött órák a nők esetében 19,5-ről 14,5 órára csökkent, ami azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy az asszonyok elhanyagolnák az otthoni teendőket. A kevesebb óraszám sokkal inkább annak tudható be, hogy a különféle háztartási eszközök használatával időt lehet megtakarítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!