Borosta

2010.11.08. 13:32

Influenza-koktél brandyvel

A hirtelen hidegre, majd enyhére fordult időjárás sokakat megbetegített, de Garamvölgyi Krisztián Mester Bartender szerint minden problémára van megoldás.

Kelemen Valéria

- Szerintem nem csak engem tréfált meg a változékony időjárás -mondta influenzásan is kedvesen mosolyogva Garamvölgyi Krisztián, alias Kiki, aki szerint egy jól felszerelt boszorkánykonyhában mindenre, így a megfázásra is van orvosság.

-Reneszánszát éli a bio és a régmúlt praktikáinak újrahasznosítása, elég csak a női oldalakra tekinteni. De ne aggódjanak, Uraim, mert nekünk sem üres a lőszertárunk! A régit mi is újra tudjuk gondolni, s haladva a korral és a technológiával, bármire ráfoghatjuk, hogy így tiszteljük a hagyományokat. A trópusi lázak és betegségek ellen hajdanán gyakran alkalmaztak olyan védőitalokat, melyek alapanyaga a rum volt. Nekünk ma sokkal könnyebb a dolgunk, hiszen lényegesen többféle „hatóanyaggal” készíthetjük védőitalainkat, ízlésünkhöz, hangulatunkhoz, illetve az otthoni készletünkhöz igazodva.

A Franciaországi Likőrnagykövet elárulta: a hideg közeledté- vel előszeretettel dolgozik barna szeszekkel, így ezúttal olvasóinknak is ezt ajánlja.

- Ha töltenek egy hőálló pohárba 4 cl brandyt (vagy whiskey- t, vagy rumot), majd felmelegítik 1 dl forró vízzel, ízlés szerint mézet adnak hozzá, egy vékony karika friss gyömbérgyökeret, 1 karika narancsot ejtenek bele és 2 cl Marie Brizard Madagaskar vanília vagy citrus likőrt, akkor máris kész az izzasztó kúra - kacsintott Kiki, hozzátéve: - Szigorúan lefekvés után, ágyban, párnák közt, nyakig betakarva, kortyolgatva ajánlott fogyasztani, s reggelre biztosan legyűrjük a problémáinkat. Gyógyszernek nem minősülő, remek készítmény, de vigyázat: a túladagolás veszélye mindig fennáll! 


További koktél receptek:

A különleges Bozosz
 Apple Colada koktél
 Dinnyegolyó koktél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!