2011.03.26. 17:46
Uborka a koktélban?
A zöldülő kertek, a friss gyümölcsök, az előbújó napocska és a várva várt meleg italát csempészi a poharunkba Garamvölgyi Krisztián Mester Bartender.
A Nagykanizsán élő likőrnagykövet szerint a gondokat és a tavaszi fáradtságot egyaránt elűzheti az a friss, üde koktél, mellyel 2007-ben a franciaországi Bordeauxban debütált. A Cobber vagy Kolléga italnak olyan nagy sikere lett, hogy a helyszínen a CNN tévécsatorna egy pár perces összefoglalót is készített róla.
- Az ital nagy meghökkentést keltő összetevője az uborka volt, melyet kuriózumként emlegettek, holott már a XIX. század végén is készültek koktélok ezzel a kitűnő zöldséggel - árulta el Garamvölgyi Krisztián, alias Kiki. - Aztán egy picit megfeledkeztünk róla, s most, hogy újra reneszánszukat élik a klasszikus kevert italok, méltán lett adott a népszerűség.
Az üdítő és frissítő Cobber koktél Kiki szerint egy nehéz nap felrázója, vagy akár egy aktuális party kezdő pohara is lehet, amit szinte bárhol, bármikor kikanyarinthatunk.
- Egy hosszú báritalos pohárba dobjunk 3 közepes vastagságú uborka karikát, majd 2 gerezd lime-ot - kezdte a receptjét Kiki. - Tömködjük meg egy picit törőfával, s töltsük fel a poharunkat jéggel. Ezt követően 4 cl London Dry gint és 2 cl könnyed, édeskés ízvilágú Marie Brizard őszibarack likőrt öntsünk bele, s végül gyömbér üdítővel töltsük tele. Néhány kavarintás egy bárkanállal vagy egy hosszú nyelű kanállal, s már kész is. Tegyünk bele szívószálat, dekoráljuk egy uborka szeletkével a poharunkat, aztán élvezzük a friss tavaszi ízeket! Ne féljünk tőle, hiszen garantált a mosoly az elfogyasztása után.