Borosta

2011.04.20. 05:31

Igéző férfiszemek

Világszerte egyre több férfi szedi otthon, illetve szedeti szakemberrel a szemöldökét, mert úgy tartják: az ápolt szemöldök a férfiakat is fiatalítja.

Kelemen Valéria

Gondolták volna, hogy például egy Beverly Hills-i szépségszalonban – ahova többek közt David Beckham is jár –, a professzionális szemöldökszedést igénybe vevő vendégek húsz százaléka férfi? És akár csak egy évtizeddel korábban el tudták volna képzelni, hogy egy ívelt szemöldökű, festett szempillájú férfi jön szembe velünk az utcán? Ugye, hogy nem? Afrikában, egy sivatagi butikban én bizony rácsodálkoztam arra az arab ifjúra, aki feketére festett szempilláit rezegtetve kínálta áruját.


Elmondta: szemöldökének nem kell szabályosnak lennie, mert az túl nőies, viszont a szemfestés – tartós feketével – az arab fiataloknál is alap. Itthon, Magyarországon is sokan szembesülnek azzal a dilemmával: szedessék, vagy hagyják meg bozontosra a szemöldöküket? A sokak által csak piperkőcnek titulált metroszexuálisokkal összhangban mind több férfi vallja: a szem a lélek tükre, a szemöldök pedig az élethez való érzelmi hozzáállást jelzi. S talán ezért van az, hogy számos fiús anya sóhajt reggelente: bárcsak lányom lenne, akkor talán hamarabb felszabadulna a fürdőszoba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!