Borosta

2011.04.17. 05:33

Így készítsünk finom krémlevest

A krémlevesek választéka egyre szélesebb, hiszen nagyon könnyű az elkészítésük, az eredmény pedig általában nem csupán finom, de kiadós és egészséges is.

PLT

A legtöbb zöldségből nagyon könnyen lehet krémlevest készíteni. Többségük nagyon egészséges, diétás, immunerősítő.  Kedvenc leveseinket egészségesebbé tehetjük, ha rántás helyett turmixszolunk, tejföl helyett kefirt vagy joghurtot alkalmazunk.  Sok C-vitamint nyerhetünk például a brokkolikrémlevesből. Hozzávalók: két evőkanál olívaolaj, két gerezd fokhagyma, aprítva, fél liter zöldség vagy csirkeleves, 40 dkg brokkolirózsa, só és bors. Az olajban a fokhagymát egy percig  üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a brokkoli rózsákat.  Felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony lángon 10-12 percig puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, botturmix segítségével selymes krémmé pürézzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!