2011.04.17. 05:33
Így készítsünk finom krémlevest
A krémlevesek választéka egyre szélesebb, hiszen nagyon könnyű az elkészítésük, az eredmény pedig általában nem csupán finom, de kiadós és egészséges is.
A legtöbb zöldségből nagyon könnyen lehet krémlevest készíteni. Többségük nagyon egészséges, diétás, immunerősítő. Kedvenc leveseinket egészségesebbé tehetjük, ha rántás helyett turmixszolunk, tejföl helyett kefirt vagy joghurtot alkalmazunk. Sok C-vitamint nyerhetünk például a brokkolikrémlevesből. Hozzávalók: két evőkanál olívaolaj, két gerezd fokhagyma, aprítva, fél liter zöldség vagy csirkeleves, 40 dkg brokkolirózsa, só és bors. Az olajban a fokhagymát egy percig üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a brokkoli rózsákat. Felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony lángon 10-12 percig puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, botturmix segítségével selymes krémmé pürézzük.