Borosta

2011.05.21. 04:04

Izgalmas kaland a Resident Evil ötödik része

A számítógépes túlélőhorror kategóriában etalonnak számító Resident Evil sorozat ötödik része inkább látványos akciójátéknak tekinthető.

Vastag Nándor

A Resident Evil 1996-ban indult hódító útjára, és a túlélőhorror kategóriába tartozó számítógépes játékok között az egyik legjobbnak számított. Az ötödik részben az első kaland során megismert Chris Redfield lép akcióba, aki egy kitalált afrikai államban, Kijujuban készül felszámolni a bioterrorizmust. Főhősünknek segítője is akad a csinos Sheva Alomar személyében. Azonban már a kaland kezdetén rengeteg zombi veszi körül a két ügynököt, akiknek nincs más választása, mint felderíteni, mi van a történtek hátterében.
 
Az ötödik rész nagyon jól kapcsolódik a többi epizódhoz, így azzal nem árulok el nagy titkot, hogy az Umbrella társaság van az ügy mögött. Több régi szereplővel is találkozunk, ám a játékmenetben változás, hogy az ijesztgetős hangulat nem igazán jellemző a történetre. Rengeteg látványos akcióba bonyolódhatunk, ám fényes nappal nem túl félelmetes különböző helyszíneken bolyongani, és várni, mikor támadnak ránk ipari mennyiségben az ellenségek. Ha ettől a kis bibitől képesek vagyunk eltekinteni, akkor kiváló szórakozásban lehet részünk. Üresjárat alig van, a zombik és a különböző mutáns lények egymást válta kerülnek elénk, és a hat fejezet minden egyes befejezése egy főellenséggel vívott csatával ér véget. A legkülönbözőbb fegyverekből válogathatunk, akna és gránát is rendelkezésünkre áll, de a lőszert nem szabad patyálni, mert abban nem dúskálunk. A helyszínek változások és csodálatosak, bár a katakombákban kószálás közepette inkább úgy éreztem, mintha Indiana Jones-szal játszanék. A cselekmény remek és zökkenőmentes, közben olyan átvezető animációkkal, ami teljesen filmszerű élmény nyújt.

A kísérő, Sheva hasznos társ. Nem egyszer csak az ő segítségével lehet kapukat kinyitni, de a zombik elleni harcból is kiveszi a részét. A személyéhez kötődik a készítők jó ötlete, miszerint a barátok, ismerősök interneten keresztül együtt mindkét karakterrel játszhatnak. Csak azt kell eldönteni, ki legyen a férfi, és ki a nő. Egyébként, ha Chris-szel végigvittük a kalandot, akkor egyjátékos módban is választható a női ügynök szerepe. A történet sajnos nem túl hosszú, de izgalmas, ami talán kárpótolja a sorozat rajongóit, valamint a Resident Evillel először megismerkedőket.Az ötödik rész jól kapcsolódik a többi epizódhoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!