Borosta

2011.07.24. 11:25

Arany vagy ezüst ékesíti a férfit?

Ezüstből kerti törpés kulcstartó és koporsó alakú óriási pecsétgyűrű. Többek között ilyen ékszereket is készített férfiaknak Hajmási Edit ötvösmester.

Benedek Bálint

Persze az extrém kérések mellett az igényességre is figyelnek a megrendelők, amikor felékszerezik a testüket.

 A szakember szerint az erősebbik nem képviselői is egyre igényesebbek lettek. A nyak- és karláncon, a pecsétgyűrűn, a fülbevalón kívül a pénzcsipeszek, a szépen kidolgozott nyakkendőtűk is előtérbe kerültek. Sőt, egy szép zsebóra, a piercing vagy épp a szemüveg is kiegészítőnek számít, tehát egyértelműen a férfiak is állandóan figyelnek arra, mit hordjanak.

- Az ékszer viselése egyáltalán nincs korhoz kötve, hiszen a fiatalok körében éppoly népszerű, mint az idősebbeknél - folytatta az ötvös- mester. - A különféle korosztályok igényei persze eltérőek, de abban mindannyian egyetértenek, hogy a különféle fémekből készült ékszerek igenis öltöztetnek.

Az ötvösmester tapasztalatai szerint a hölgyeknél már szinte kötelező az ékszer viselése, de úgy gondolja, egyszer minden férfi életében elérkezik az a pont, amikor úgy érzi, itt az ideje valamilyen igényes kiegészítővel „feldobni” a testét.

- A lényeg, hogy soha ne keverjük az anyagokat, ha a drágább árfekvésű arany mellett döntenek a férfiak, akkor csak abból szerelkezzenek fel - így Hajmási Edit. - Persze idővel át lehet térni a fehér aranyra, az ezüstre vagy éppen a mostanában oly divatos nemesfém kiegészítőkre, de erről a fontos szabályról akkor sem szabad megfeledkezniük.

Alkalmi modellünk, a 25 éves, kanizsai sportboltban dolgozó Takó Gergő egyelőre csak egy csillogó köves fülbevalót hord. De mint elárulta: többször gondolt arra, hogy karkötőt vagy karláncot választ, ám egyelőre úgy érzi, a munkájában akadályozná az ékszer.

- Nem zárkózom el a nyaklánc viselésétől sem, ugyanis már számtalanszor mondták, hogy jól áll - folytatta a fiatalszerk ember. - A nagyon vastag, s kihívó „fukszok” viszont taszítanak, inkább a vékonyabb ezüst ékszerek tetszenek. Elképzelhető, hogy napi viseletként akkor sem hordanám, de családi ünnepeken biztos stílusos megjelenést kölcsönöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!