Borosta

2011.08.07. 05:21

Kiss Balázs gazdálkodik, repül, és örül, hogy megtalálta élete párját

Kiss Balázs hintón: bizony, ez szokatlan látvány. A mindig mosolygó sitkei fiatalember ugyanis többnyire traktoron vagy lóháton ül, ha nem éppen egy motoros sárkányrepülőről integet.

Nagy Ildikó

Őszinte, segítőkész, udvarias, dolgos, és mindig mosolyog. Ráadásul jóképű. A 27 esztendős Kiss Balázs minden lányos anya álma. Nos, kedves anyukák, rossz hírem van: az álmokat el lehet hessegetni, a sitkei fiatalember ugyanis pár napja boldog férj.

Feleségét, Melindát három éve ismerte meg. És a lány kiállta a próbát. Mert lássuk be: a hölgyek  többségét elriasztotta volna az az életforma és az az őrületes tempó, amihez Balázs viszont ragaszkodik.

A harminc tehén, a tizenhét növendék üsző, az öt ló és a nyolcvanhárom hektár föld bőven ad munkát. A családi gazdaságban - amit Balázs édesapjával építgetett az évek folyamán - mindig akad tennivaló: hol fejni, trágyázni, aratni, hol pedig bálázni kell. Meg aztán Balázsnak a hobbija sem hétköznapi: imád repülni. A motoros sárkányt lassan kinövi, és négy-hatszemélyes merevszárnyú gépeket is vezethet.

Balázs már egészen apró gyerekként az eget bámulta: a vadludakat, no meg a pápai reptérről felszálló gépeket leste. Még tinédzserként, egy repülőnapon emelkedett magasba először: a repüléshez szükséges pénzt maga kereste meg. Most is hallom, ahogyan sok-sok évvel ezelőtt mesélt az első repülős élményéről. Most is érzem a naptól felforrósodott plexi illatát: ezt mondta Kiss Balázs és elmesélte, hogy mielőtt beszállt, körbejárta és megsimogatta a gépet...

Balázs Tokorcson és Sitkén hódol a szenvedélyének, és még mindig nem tett le régi tervéről, hogy egyszer lesz egy igazi műrepülője. Nem  Jak 52-es, amire korábban vágyott, hanem - ha minden jól megy - egy Z726-os Trainerrel emelkedhet majd a magasba.

Szerencsésnek mondja magát, hiszen megtalálta Melindát, élete párját, vagy ahogy ő mondja: leendő gyermekei anyját. A lánynak sok próbát ki kellett állnia, de már az első randevún bebizonyította, hogy nem nyafogós csaj. Hova is vitte volna máshova Balázs, mint föl, a levegőbe.

- Motoros sárkánnyal repültünk, és mivel sok mindent meg akartam neki mutatni, több mint negyedórát a levegőben voltunk. De Melinda kibírta - idézi fel kapcsolatuk kezdetét Balázs. Az ifjú feleséget a munkája az íróasztalhoz köti, de a gazdaságban is feltalálja magát, a jelenleg tartalékos állományban lévő lovakat például már jó ideje ő pátyolgatja.

Melinda és Balázs a sitkei kápolnában fogadtak örök hűséget egymásnak, és bár az esküvőn hintón utaztak, azért a kápolnából kiérve az  égre is érdemes volt felpillantaniuk: Balázs egykori oktatója, Filipovits Attila ugyanis egy gyrokopterből rózsaszirmot szórt az ifjú párra és a násznépre. A lagzit a gazdaságban tartották: a víztározó partjára tervezték a lakodalmat, de az időjárás közbeszólt, így az egyik pajtát csinosították ki a mulatsághoz.

Nászút? Talán majd később, mondja Balázs, aki immár boldog, ifjú férjként tisztogatja a jó öreg kombájnt. Az aratást befejezte, a terméssel elégedett, és minden nap azzal a jó érzéssekkel és fekszik, hogy immár nincs egyedül ebben a bolond világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!