Borosta

2011.09.02. 11:56

Egy kattintással lehívható a netforgalom

Ma már számítógépen is bármikor ellenőrizhetjük, hogy mennyi adatforgalmat bonyolítottunk. A program ingyenes és hasznos.

Bajdó Bettina

DSL-t vagy kábelnetet használva manapság már ésszerű használat mellett szinte nem is lehet elérni az adatforgalmi limiteket. A hazai mobilszolgáltatók pedig sms-ben figyelmeztetik ügyfeleiket, hogy megközelítik vagy elérik-e a csomagjukban megállapított adatforgalmi korlátot. Ezt számítógépen is bármikor megtehetjük. Egy ingyenesen letölthető, XP-vel, Vistával és Windows 7-tel is használható, magyar nyelvű programmal egy kattintással megnézhetjük a számítógépen bonyolított adatforgalmat. A Networx nevű szoftver napi, heti és havi statisztikákat is képes készíteni a bejövő és kimenő netforgalomról. Beállításai közt meg lehet szabni többek között azt is, hogy a program csak a mobilinternetes modemen keresztülmenő forgalmat rögzítse, ha egy ingyen wifihez csatlakozunk, ne számolja hozzá a havi forgalomhoz. Csupán a móka kedvéért is érdemes feltelepíteni a programot, különösen akkor, ha valaki torrentezik, egy-két heti használat nyomán ugyanis nagyon tanulságos statisztikákat lehet leolvasni a programból.

Címkék#netforgalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!