Borosta

2012.02.09. 08:04

A lányok büszkék apjukra

Budapest - Majd' két méter magas, 112 kiló tömény izom. Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a marcona külső mögött esendő édesapa, aki gyakran lágyul el két lánya,Viktória és Patrícia láttán.

Gajdos József

A Vasas és a magyar vízilabda-válogatott tagja szeretné, ha kislányai sikeresek lennének, bármihez fognak az életben, ám egyet nem szeretne, ha ők is vízilabdáznának. Kiss Gergely nem akarja, hogy lányai kövessék a pályán. A meglepő kijelentés a nemrég megjelent Nevelésünk titkai című kötetben olvasható.
- Láttam sok gyereket, akik tévútra kerültek, vagy elvesztették a pályafutásba vetett hitüket, mert az apjuk vagy az anyjuk híres ember, például híres vízilabdázó volt. Rengeteg előnyt kaptak emiatt jogtalanul, és nem tanulták meg, mi a küzdeni tudás, mi az igazi eredményesség, mi a valódi tartalom.

A lányaim állandóan azon rágódhatnának, hogy amit elértek, azt nem önmaguknak köszönhetik. Ez lélekben megnyomoríthat egy embert... - árulja el az interjúkötetben a sportoló, akiről az is kiderül, hogy bizony elsírta magát, amikor a kis Viki először ment óvodába.



- Igyekszem úgy terelni a lányaimat, hogy tudják, csak teljes erőbedobással érdemes űzni azt a sportot vagy hivatást, ami boldoggá teszi őket. Másképp nincs értelme. Ha lázadó forradalmár vagy Greenpeace-aktivista lesz a gyerekem, aki kiköti magát egy tankhajó elé, én akkor is mellette leszek - vall gyermeknevelési elveiről a háromszoros olimpiai bajnok.

 Patrícia és Viktória mindig szurkol Gergőnek a fontos mérkőzéseken. A lányok büszkék apukájukra, aki a bronzérmes magyar válogatott egyik erőssége volt az eindhoveni Európa-bajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!