Borosta

2013.10.09. 08:50

Postás Józsi már tervezget

Viszonylag szerencsésen megúszta az egy hónapja történt gépkocsi balesetet Postás Józsi. Rövid kényszerpihenő után már a következő fellépéseit és lemeze megjelentetését tervezi.

Tóth B. Zsuzsa

Józsi egy vidéki fellépésről utazott haza sofőrével, Szálinger Gáborral, amikor Szerencs határában rajtuk kívül álló okok miatt összeütköztek egy másik gépkocsival. Autójuk négyszer-ötször pördült meg a tengelye körül, totálkáros lett. Gábor sértetlenül megúszta a karambolt, Józsinak azonban jobb karja szilánkosra tört, csontja több helyen átszúrta a bőrét, nyílt töréssel került kórházba.

– Azt hiszem, őrangyalok vigyáztak mindkettőnkre, hiszen annyira összetört az autó, hogy kész csoda volt abból csupán ennyi sérüléssel kikerülnünk. A jobb karommal kiütöttem az ablakot, a szélvédőre, majd a műszerfalra csapódott, szilánkosra tört a kezem. Be voltunk kötve mindketten a biztonsági övvel, és működtek a légzsákok is, ez nagyon sokat jelentett. Három műtéten estem át, az utolsó a plasztikai volt, a combomról pótolták a bőrt a karomra.

Az orvosok remek munkát végeztek, precízen dolgoztak, a kezem teljesen rendbe jön idővel, szerencsére az idegek nem sérültek. Még legalább egy hónapig lesz gipszben a karom, közben gyógytornára járok és persze kötözésekre – mondja Józsi, aki nagyon hálás a családnak, barátoknak, zenésztársaknak és a rajongóknak, hogy folyamatosan együtt éreztek vele és segítették a mielőbbi gyógyulásban. Azt mondja, október végén már szeretne fellépni Siófokon. Csupán a mikrofont kell tartania, az pedig megy bal kézzel is. Annál is inkább, hiszen számára segíti a gyógyulást a szereplés is, energiát ad neki, ha érzi a rajongók szeretetét. A postás táska praktikus kelléke, a bicikli viszont már régóta nincs vele a színpadon, és hangszeren sem játszik.

Postás Józsi egyre jobban érzi magát, autóbalesete után egy hónappal már a következő lemez készítésén dolgozik és fellépéseit tervezi. Mindehhez rajongóinak szeretete ad erőt (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

 

– Az élet úgy hozta, hogy tavasszal megszűnt a munkaszerződésem a postánál, azóta csak a zenélésből élek. A posta reklámarca maradtam ugyan, a céggel ilyen szempontból nem szakítottam, és a nevem ugyancsak megmaradhatott. Több időm jut a fellépésekre, a dalok írására, ez most jól is jön, hogy éppen új lemezt készítünk – vallja Józsi.

Azt mondja, a szabadidejét szívesen fordítja a családjára, és végre a zongora mellé is leülhet. Igaz, most a jobb keze szerzőtársa, Seller Zsolt ilyen szempontból is. Új dalokon dolgoznak, melyek szövegének mindegyikét Józsi írja, sőt, a zeneszerzésben szintén jelentős részt vállal. Hat dal már elkészült, további négy-öt még kell. A lemez az év végére akár megjelenhetett volna, ha nem jön közbe a szerencsétlen baleset.

– Így azonban nem tudom, mikor lehet kész az új lemez, de nem kapkodunk vele. 2010-ben jelent meg a legutóbbi album, ha pedig hosszú távon fenn akarunk maradni, ahhoz a közönség szeretete, az albumok megismertetése, tehát idő kell. A televíziós csatornák folyamatosan játsszák a dalaimat, már a leendő lemezről is, úgyhogy figyelem a visszajelzéseket, amelyek nagyon fontosak. Sok dal hever még a fiókban is kidolgozatlanul. Az biztos, hogy a stíluson nem változtatunk, efelől nyugodtak lehetnek, akik várják az új lemezt – mondja Postás Józsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!