Borosta

2016.01.06. 14:31

Sportolóból üzletember

Veszprém - Véh Balázs neve ismerősen cseng a sportszerető közvélemény előtt. A fiatalember bebizonyította, a sportpályafutás után is van lehetőség karrierépítésre, amit Az Év Vállalkozója 2015-díj fémjelez.

Tremmer Tamás

Véh Balázs tízéves korában kezdett kosárlabdázni Székesfehérvárott, már akkor úgy készült, hogy ez az egész életét meg fogja határozni.

Szegeden matematika-angol szakra járt az egyetemre, emellett is kosárlabdázott. Három évet töltött itt, amikor a veszprémi kosárcsapat akkori edzője, Petőfi Lajos megkereste, ha átigazol, a tanulmányait is folytathatja. Nagyon jó körülmények, kiváló csapattársak, nagyszerű vezetés és fantasztikus közönség fogadta a városban.

- Életem mérföldköve volt a Veszprémbe kerülés. Olyan várost ismertem meg, amely összemérhetetlenül befogadóbb, mint a korábbi életem bármely színhelye. Fantasztikus hely ahhoz, hogy az ember normális családi életet éljen - mondta.

Véh Balázs sikeres vállalkozást irányt. Idén már külföldön is leteszik a névjegyüket Fotó: Penovác Károly

Egyik csapattársa, Naményi Miklós felesége, Zimonyi Barbara ugyanazon a szakon tanult a Pannon Egyetemen, mint ő. Már egyetemistaként volt lehetőségük belekóstolni a nyelvtanítás szépségeibe. Amikor a diplomát megszerezték, Barbara felajánlotta számára a lehetőséget, hogy legyenek társak egy vállalkozásban, és foglalkozzanak hivatásszerűen nyelvoktatással. Csakhogy ő akkor volt a kosárlabda-pályafutása csúcsán. Nagy dilemma volt: maradjon a sportban, vagy kezdjen civil életet. Éppen ebben az időszakban házasodott, feleségével a leendő családi életet tervezték, ezért hosszabb távon a civil pálya tűnt bölcsebb döntésnek. 1997 nyarán végleg felhagyott a kosárlabdával.

Mivel a vállalkozás dinamizmusa tíz év után Veszprémben már nem volt tartható, felmerült az igény, hogy földrajzilag is tovább lépjenek. Az addig megszerzett tudást kézikönyvben összefoglalták. Régi barátjukkal, egy ismert budapesti nyelviskola vezetőjével másfél éven keresztül azon dolgoztak, hogy kialakítsák Magyarország első nyelviskola-franchise-át. Ez 2006-ban jött létre. Véh Balázs munkaidejének jelentős részét az ingatlangazdálkodás (hasznosítás, üzemeltetés) tölti ki. A legújabb dobásuk pedig a szabadulószoba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!