Borosta

2017.04.25. 13:10

Hogy csinálja? Két ember életét éli a veszprémi Gotthy

Gotthard Ádámról elmondhatjuk, hogy két ember életét éli: két helyen dolgozik, két helyen zenél és majdhogynem két városban is él.

Káposztás Vivien

A most 25 éves énekes már az általános iskolában kezdett a zenével foglalkozni, korábban négy évig kortárs jazzbalettezett. Anyai ágról való nagyapja táncolt, apai ágról való nagyapja klarinétozott és szaxofonozott, dédnagyapja pedig karnagy volt. Innen kapta az indíttatást, hogy ő maga is foglalkozzon a zenével. Nyolcévesen ő is a klarinét mellett döntött, és 12 éves korától már a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekarban játszott négy és fél évig. Mikor más "hangszert" keresett, megtalálta a hangját.

A Simonyiban végzett ének-zene szakon, majd a Simonyi kórusból átkerült Veszprém Város Vegyeskarának vokáljába, ahol részben szólistaként énekelt öt évig, majd 2008 őszén a vegyes karban találta magát, ahol a mai napig tag. 2008-ban kezdett komolyabban foglalkozni az énekléssel, Völler Adélhoz járt magán-énekórákra, majd négy évvel később elkezdődött a TheCompany*-időszak.

Gotthard Ádám már saját magát képezi, mivel a sok munkája mellett nem marad ideje magánórákra. Délutánonként zongorázni tanul, szolfézsra jár, hétvégén stúdiózik. Jelenlegi zenekara a Gotthy Live Projekt, ahol olyan zenészekkel dolgozik együtt, akik a szakmájukban profik, képzett zenészek, és szívesen csatlakoztak Ádámhoz. Mohai Szabolcs (dob), Szabó Vince (gitár), Kovács Máté (basszusgitár), Móré Nándi (szaxofon) és az énekes Gotthy alkotja a bandát. A koncertjeiken 90 százalékban saját dalokkal lépnek fel. Zenéjükkel próbálnak minél szélesebb réteghez eljutni, de a mostani 20-as korosztálytól a középkorosztályig tűzték ki a célközönséget.

Gotthyt motiválja a zeneszerzés  és az apróbb saját sikerek,  a kudarcaiból pedig mindig tanul.  Azt mondja, Veszprém egy össze-  tartó város, ahol az emberek  örülnek egymás sikereinek.  Idén ősszel megjelenik az első  saját albuma, és három klipet is  forgat majd barátaival
Fotó: Ugray Adrián

A tehetségkutató műsorokból megtanulta, hogy ez az, amire nincs szüksége, mert "megölték volna az énjét". A műsorokban sikereket ért el, 15 ezer emberből bekerült a legjobb 50 közé, ami pozitív visszajelzés számára, de nem ez a legnagyobb sikere.

Korábbi zenekarával, a TheCompany*LiveBand*-del előzenekarként léptek fel több ismert magyar együttes előtt. A legnagyobb áttörésük 2015-ben volt, amikor a Papp László Sportarénában Arnold Schwarzenegger előtt léptek színpadra.

Gotthy célja a zenéléssel, hogy minél több emberhez eljussanak a dalai és ezeket élőben is előadhassa zenekarával. Ebben menedzsere segíti, Buzás Péter. Háttérmunkákban, koncertszervezésben, maximálisan támogatja őt és a zenekart. Őszinte véleményt mindenről mond és kompromisszumot kötnek, abszolút tiszteletben tartva a másik véleményét. Csipszer Dani zongoristával is van egy közös formációjuk még, együtt vállalnak zongora esteket, vacsora melletti halk zenéket, borkóstolók mellé, stb.

A zenélés mellett 2009 óta zumbaoktatóként is dolgozik, imádja a latin stílust és a mozgást, ez a hobbija. Mindemellett média-tanácsadóként és ingatlanreferensként tevékenykedik, szinte két ember életét éli.

Motiválja a zeneszerzés és az apróbb saját sikerek, a kudarcaiból pedig mindig tanul.

Veszprém városának is nagyon sokat köszönhetnek, Veszprémet nagyon összetartó városnak nevezi, ahol "a közönség veled örül a sikerednek".

Gotthynak idén ősszel megjelenik első saját nagylemeze, illetve őszig három klip is készül majd Belovics Attila "Belo" és Malasits Károly "Smesh" segítségével. A pörgős életnek nyilván hátrányai is vannak, de vallja, hogy most kell megalapoznia a jövőjét, most kell felépítenie azt az egzisztenciát, aminek köszönhetően a későbbiekben már csak azzal kell foglalkoznia, amit szeret. Úgy érzi, jó úton halad, de hogy valójában így van-e, azt az élet eldönti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!