Borosta

2010.10.13. 15:55

A sport bűvöletében

Székesfehérvár - Édesapja élvonalbeli futballbíró volt, nemzetközi mérkőzéseket is vezetett. Lánya, Kaibás Adrienn néha elkísérte őt a mérkőzésekre. A sportot mindig szerette, vőlegénye labdarúgó volt, férje jégkorongozó. Azt mondja, nem tudatosan keresett spor-tolót, az élet hozta így.

Horog László

Vőlegényét, Fehér Miklóst nem futballmérkőzésen, hanem balatoni nyaralás során ismerte meg, három éven át volt együtt a tragikusan fiatalon elhunyt labdarúgóval. Szerelem volt az első látásra, Portugáliába is követte a kiváló csatárt. Adrienn szépségszalont üzemeltetett, szigorú neveltetése miatt itthon ritkán dolgozhatott modellként, inkább divatfotózásokon szerepelt, ez jobban összeegyezethető volt a család elvárásaival. Amikor Miki a Portóhoz igazolt, párja mindent feladott, követte kedvesét a kikötővárosba, majd a fővárosba, a Benficához. Adrienn modellkarrierje ígéretesen indult, ám minden megszakadt, amikor 2004. január 25-én Fehér Miklós Guimaraesben elhunyt.

 Amikor a vőlegényem 24 évesen meghalt, hirtelen megváltozott a világ. Az esküvőt terveztük, én esküvői kiállí- táson voltam Budapesten. Rossz megérzésem volt, nem hívott a mérkőzés után, próbáltam elérni, de helyette egyik játékostársa vette fel a készüléket, közölte, Mikit elvitte a mentő, de ne izguljak. Miki anyukáját hívtam telefonon, közben Miki legjobb barátja, Vayer Gábor hívta az édesapját, ő közölte a döbbenetes hírt. Azonnal a kinti újságok címlapjaira kerültem, fotósok követtek mindenhova, hirtelen nagy lett az őrület körülöttem. Azonban pontosan tudtam, az érdeklődés nem nekem szól, hanem a vőlegényem halálának. Később modellszerződéseket kínáltak különböző ügynökségek, hívtak a Benfica arcának, amit nem vállaltam.


Hazatért, Ajkán élt a szüleivel. Miki halála után egy évvel találkozott az ismert jégkorongozóval, Palkovics Krisztiánnal, 2006 májusában házasodtak össze.  Adrienn azt mondja, nem tudatosan választott sportolót, ha a szereplést igényelte volna, marad Portugáliában, s keres egy másik klasszist, ám ő nem ezt az utat akarta járni. Számára a család a legfontosabb. Korábban bátyja, Kornél három gyereke volt a középpontban, most már az ifjabb Palkovics. Amikor arról kérdezem, egy férfinak milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mosolyogva jegyzi meg: számá- ra igenis fontos a külső. Mi-után Adrienn sem hétköznapi külsővel rendelkezik, joggal várja el, hogy társa is jóképű legyen.

Túl azon, hogy jó megjelenésű legyen  Miki is az volt, s a férjem is rendkívül vonzó férfi , fontos, hogy tudjak vele beszélgetni. Az üres fejű szépfiúk nem érdekeltek soha. Szerencsére a férjem intelligens férfi, aki tudja, mi kell egy nőnek. Kedves, figyelmes, ráadásul remek családapa. A kisfiunk nagy szeretetben nő fel. Krisztián nem iszik alkoholt, ő igazi élsportoló,  igazi pro- fi. Mindent a hokinak és  a családnak rendel alá. Korábban sem volt bulizós típus, ám mióta a kisfiunk megszületett, csak az edzés, a meccs és mi létezünk neki.

Vajon követi-e apja példáját a kisfiú?

A család büszkesége, a kis Palkovics Krisztián 2009. aug. 22-én született, nemrég volt egyéves. Ha akar, sportolhat, bár anyukája hozzáteszi, kötelező jelleggel nem írnak elő semmit a számára. A Sapa Fehérvár AV19 mérkőzésein néha felbukkan édesanyjával, televízión gyakran szemléli az összecsapásokat. Természetesen felismeri az apukáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!