Borosta

2011.06.17. 08:34

Bodajki sporttörténet egy helyi edző, történelemtanár tollából

Bodajk - Rajos Zoltán történelemtanár és futballedző. Így aztán már érthető, hogy éppen ő írta meg a Fejér megyei Bodajk sporttörténetét. A könyv bemutatóját most szombaton tartják.

B. Kiss László

 

Tucatnyi sportág szerelmesei láthatják viszont  kedvenceiket a Bodajk sporttörténete lapjain. A  nyomdaillatú  könyvet a fiatal történelemtanár és futballedző,  Rajos Zoltán írta, a  kötet bemutatója június 18-án, szombaton 16 órakor a bodajki városházán lesz. A könyvpremier vendége Fent Mariann rádiós tájfutó világbajnok, aki  ugyan a Videoton színeiben, de bodajki lakosként szerzett világbajnoki címet. A kötet az iskolai, valamint a tömegsportot is feldolgozza, úgyhogy kevés olyan bodajki család akad, akinek egy  vagy akár több   tagja  ne szerepelne az oldalakon.  A harmincas évei elején járó szerző a móri Zimmermann általános iskola történelemtanára, és UEFA B licences edzői oklevél birtokában   2006 óta edzősködik a Bodajk SE-nél. A könyv megjelenésének apropóján is a bodajki sportcentrumban találkoztunk, az általa tartott edzés előtt. A könyvet 2003-ban  kezdte el írni,  a kutatómunkára, a nagy idők tanúinak a meghallgatására jobbára csak a nyári szünetekben jutott ideje. Négy esztendeje  már azt hitte, hogy két év alatt befejezi a művet... Végül  2010 nyaránál zárta le szerző a krónikát, amelynek számos dicső lapja van. Kevés ekkora település dicsekedhet jelenleg is aktív országos bajnokokkal (tollaslabdázók), egykor NB III-as, NB II-es női tekecsapattal, sípályával, és azzal, hogy labdarúgói tétmeccsen fogadhatták  a Fradit, az Újpestet, a Honvédot. Az is belekerült a könyvbe,  hogy a felnőttfocisták  két éve bronzérmet nyertek a megyei harmadosztályban. Az viszont  a tavalyi zárás miatt  már kimaradt, hogy a bodajkiak az idén a megye háromban a bajnoki címet is megszerezték.
De sebaj, legalább lesz mivel kezdeni a  folytatást...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!