Borosta

2010.12.04. 13:07

Csak vállalkozókedvűeknek

Veszprém - A férfiak között az egyik legnépszerűbb alkohol a sör. Bár kevesen tudják elképzelni, léteznek mégis olyan koktélok, amelyek alapja az árpából készült nedű.

Glogovcsan Nikola

Az egyik legnépszerűbb sörös koktél a Bloody Beer, mely nemcsak nevében, küllemében is hasonlít a Bloody Mary-hez. Az alapja ennek is a paradicsomlé, melyet elég nehéz elképzelni sörrel vegyítve. Az elkészítése nem bonyolult: össze kell keverni az egy üveg sört az egy deciliter paradicsomlével, s máris kész a koktél. Különösebb díszítés sem kell hozzá, a söröspohár tetején ugyanis nem mutatnak jól a színes, csillogó kiegészítők. A koktélnak olyan íze lesz, mint a túlérett, megerjedt paradicsomnak.


Azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem akarnak hirtelen bevállalni egy furcsa ízű koktél, léteznek finomabb változatok is. A Búzadara nevű koktélhoz szükség van egy üveg búzasörre, egy nagy pohár grapefruitlére, 0,5 deci vodkára. Egy nagy edényt félig meg kell tölteni jéggel, erre kell ráönteni a búzasört, a grapefruitlét vagy citromos üdítőt, majd erre jön még rá a vodka. Az íze pedig olyan lesz, mint egy hűsítő üdítőnek. Az Ír koktélt sem nehéz elkészíteni. A hozzávalók: 1 korsó barna sör, három centiliter ír whisky, 2 centiliter Baileys. Jó alaposan össze kell keverni a hozzávalókat, s már iható is az alkoholos ital. Az egyik legnépszerűbb koktél a Radler. A poharat kétharmadáig megtöltjük búza vagy világos sörrel, a fennmaradó egyharmad részbe pedig szénsavas limonádét öntünk. Igazi frissítő koktél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!