Borosta

2011.06.06. 13:31

Ezekre figyeljünk grillezésnél

Ismét itt a jó idő, így van lehetőség arra, hogy kerti grillpartikat tartsunk. Van néhány alapszabály, amit itt is be kell tartani.

Bajdó Bettina

Ha faszénen grillezünk, mindig várjuk meg, míg a szén parázslik. Ugyanis, ha lángon sütünk, a hús külseje, bőre megég, a belseje pedig véres vagy kemény marad. Ha lehet, akkor ne tároljuk a grillezésre szánt húsunkat mélyhűtőben, ugyanis akkor romlik a hús minősége. A kerti sütéshez friss húst használjunk. A fagyasztott pulyka mell felengedve elveszti rugalmasságát, rosszul szeletelhető. Pácoláskor a húsokat ne tegyük műanyag edénybe, mert bepállik, használjunk inkább a művelethez fém edényeket. Alapszabály, hogy a grillezett húsokat legalább 12 órával a sütés előtt be kell pácolni.

A készen kapható pácok és ízesítők mellett akár magunk is készíthetünk pácot. Elegendő hozzá egy kis olívaolaj, bors, mustár, őrölt köménymag, fokhagyma, száraz fehérbor vagy citromlé, csipetnyi chilipor (sót csak közvetlenül a grillezés előtt használjunk, mert megkeményíti a húst).

Többféle variációt is készíthetünk, ki melyiket szereti, változtatva az összetevők arányán,s különféle fűszerkeverékkel megbolondítva még ízletesebbé tehetjük az összeállítást.

Címkék#grillezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!