Borosta

2010.11.28. 08:23

Férfiparfüm: a kötelező kellék

Aranytömb, gránát, férfitest és súlyzó alakú üvegekkel hódítanak a legújabb férfi parfümök. Olykor még az illat is háttérbe szorul, ha az erősebbik nem képviselői döntenek, pedig egy kitűnő választás önbizalmat adhat.

Benedek Bálint

– Egy magára valamit is adó, stílusos férfinek ápoltság mellett szinte már kötelező parfümöt használnia – fogalmazott Kiss Gellért Tamásné Csigó Nóra, egy kanizsai szaküzlet tulajdonosa. – Nyáron általában a friss, sportos illatokkal rukkolnak elő a gyártók, ám a tél közeledtével érdemes az erősebb fűszeresre váltani. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy a bőr kipárolgása sokkal visszafogottabb a hidegben.

Nóra hozzátette: a férfiak általában a reklámok alapján döntenek, s ezekben rendszerint kidolgozott testű modellek hirdetik az illatokat.

Pedig a már több mint tízéves gyakorlattal rendelkező tulajdonos szerint sokkal szerencsésebb a bőrtípusnak megfelelő terméket választani. Sőt, mivel az erősebbik nem képviselői az illatukkal többnyire a választott hölgyet szeretnék lenyűgözni, legjobb, ha kikérik a „célszemély” véleményét is.


– Bár végül úgyis a férfi dönt, a tapasztalatok azt mutatják, a nők szaglása kifinomultabb – tette hozzá Nóra. – Egyébként aláírom, hogy a tökéletesen passzoló illatot talán soha nem találják meg, hiszen óriási a kínálat.

Olyannyira, hogy a kizárólag az erősebbik nemnek szánt illatokból több ezer fajta található a piacon, melynek egy része el sem jut Magyarországra. A divatcégek mellett a sportszergyártók és a világmárkák forgalmazói is szinte naponta új illatokkal robbannak be, melyeket filmsztárokkal és világhírű sportolókkal igyekeznek vonzóvá tenni.

– A macsók illata erőteljes, a sportolóké dinamikusan friss – folytatta a parfüméria tulajdonosa. – Manapság kétségtelenül a legnagyobb durranás a súlyzó formájú parfüm, mely a sporton keresztül az elszántság, az erő és az akarat szimbóluma is.

A parfümök összetevői között gyakran szerepel a gyömbér, a menta, a vanília, ám ezeken kívül még gyümölcsökkel, sőt, dohánnyal is különlegessé tehetik a termékeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!