Borosta

2010.12.01. 12:51

Ganxsta a családapa

Budapest - A szabad szájú fenegyerek, Ganxsta Döglégy Zoltán közel a negyvenhez még édesanyjával élt, majd 2006-ban megnősült, egy évvel később született kislánya, Zoé. Az utóbbi időben arról szóltak a pletykák, hogy a rapper házassága komoly válságban van, azonban ő ezt cáfolja. Bár azt nem titkolja, problémák azért akadnak.

Horog László

Sok a dolga mostanában. Az egyik kereskedelmi csatornán futó, a celebek alázását szolgáló, túlzottan sok előremutató dolgot nem tartalmazó, Ezek megőrültek című műsor leginkább nézhető részeiben ő is feltűnik a képernyőn. Közben színházban is játszik, a Popeye című gyermekdarabban Hangemburg Blú bőrébe bújik. A Megasztárban Tolvai Renátával lépett fel, a fiatal hölgy énekelt, Zoli pedig rappelt. Azt mondja, koncertje mostanában kevés akad, szabadidejét a haverokkal, illetve a nejével és a kislányával próbálja tölteni. Neje, Mónika szerint lehetne többet otthon.

- Kora ősszel került sor a közelmúltban sugárzott celebműsor forgatására, kimondottan élveztem. Főleg azt a pillanatot, amikor a számlát kiállítottam! Baráti viszonyt nem ápolok a szereplők közül senkivel, mindössze Varga Győző, az Irigy Hónaljmirigy frontembere nevezhető a haveromnak. Korábbról ismertem, vele kimondottan élveztem a közös versengést, de igazából ezt a produkciót munkának tekintettem, nem szórakozásnak. A baráti körömben nem a kereskedelmi tévék és a bulvárlapok által futtatott szereplők találhatóak, én a régi cimborákkal, valamint néhány zenésszel vagyok jóban, a Hooligans tagjaival és a mirigyes fiúkkal, valamint a Sex Action zenészeivel. A brancsban akadnak fiatalabban, húszas éveik végén járók is. De azok a barátságok sem újkeletűek, legalább tíz évvel ezelőtt alakultak ki - mondja Zana Zoltán.

Amikor arról kérdezem, az utóbbi években próbáltak-e csapódni hozzá újabb cimborák, azt mondja, igen, de új jelentkezőket nem vett fel a baráti körbe. Az ismert emberekhez mindig szívesen dörgölőznek, főleg, ha bulizni, inni kell, ha feladatot, illetve problémát megoldani, kevesebb a jelentkező. Mielőtt megnősült, gyakrabban járta az éjszakát a haverokkal, mostanában hetente egy-két estét igyekszik otthon tölteni. Míg korábban gyakorta haknizott különböző klubokban  hét közben is , mostanában kevés a felkérés.

- A tél amúgy sem kedvez a zenészeknek, nyáron több esély van a fellépésekre, különböző falunapokra, fesztiválokra hívnak, a rossz idő beköszöntével a szabadtéri buliknak lőttek. A rap nem túl menő mostanság, elég szűk réteg érdeklődik iránta. A kilencvenes évek közepén, végén volt nagy divat, az általam képviselt gengszterrap, annak is a hardcore változata tizenöt évvel ezelőtt, az újdonsága miatt volt igazán piacképes. Ma is akad törzsközönségünk, a koncertjeinken általában ugyanazok az arcok bukkannak fel, illetve hozzájuk csapódnak fiatalok. De az újak nincsenek sokan. Van bázisunk, de nem túl nagy.

Mivel kevés fellépés akad, lemezt eladni - a világhálóról bármi letölthető - ma gyakorlatilag lehetetlen, ezért minden tévés felkérésre igent mond. A celebműsor kapcsán sem voltak kifogásaim, mindössze egy feltételem volt, az általam kért pénzt fizessék ki, örömömre a csatorna illetékesei nem vitatkoztak. A jelszavam: arccal a kassza felé! Sajnos nagyon komoly, több tízmilliós hitelbe szaladtam bele a pár évvel ezelőtti házvásárlásom kapcsán, ezért most azért harcolok, hogy a részleteket fizetni tudjam. A hitelt szorgalmasan törlesztem, sajnos most a duplájával tartozom, mint amennyit felvettem. Ha baromkodni kell, idiótán viselkedni egy-egy műsorban, általában rám gondolnak.

Zenészként szívesebben jelennék meg a képernyőn, nem tartom a karrierem csúcsának, hogy citromsárga ruhában különböző gyerekes feladatokat végezzek, de ha ezt fizetik meg, vállalom. Varga Győzővel szívesen alkottam egy csapatot, továbbá harmadik tagként Kiszel Tündét sózták ránk, őt úgy kezeltem, mint egy vasgolyót, akit a lábunkra kötöttek, húznunk kell magunk után - vallott keresetlen őszinteséggel.

Egy évvel ezelőtt reggeli rádióműsort vezetett másfél hónapon keresztül, amit kimondottam élvezett, mindössze a korai ébredések zavarták, ugyanis az aktív éjszakai élet mellett az óra hajnali csörgése nem gyakorolt jó hatást a lelkivilágára. A legjobban a színpadon, mikrofonnal a kezében érzi magát, ám azonnal hozzáteszi, sajnos a koncertek manapság annyira ritkák, hogy a megkereshető összegek szabad szemmel nem láthatók. De az igazi problémát mégsem ez, hanem családi válsága jelenti. Bár hozzáteszi, ezt felfújták az utóbbi időben.

- Tény, akadnak gondok a házasságommal, de ezek a problémák nem megoldhatatlanok. Nem vagyok válófélben, reményeim szerint nem is leszek. Úgy gondolom, a rockszakmában érdekelt összes szereplő ezzel a problémával küzd. Megértem a nejem, aki azt szeretné, hogy többet legyek otthon, tény, több időt tölthetnék a családommal. Bár akadnak, akik megjegyzik: nem is gondolták, hogy képes leszek a családapa szerepre. A kislányomat és a nejemet is imádom, a folytatásban igyekszem több időt velük tölteni, nem csak egy-két estét hetente.

Ez valóban kevés. Akadnak közös programjaink, a feleségem és Zoé is imádja a jégkorongot, a fehérvári hokisok hazai összecsapásait általában megtekintjük a helyszínen, a kapu mögül drukkolunk a fiúknak. A világbajnokságokra általában ketten utazunk a párommal, másfél éve Svájcban, valamint idén tavasszal Szlovéniában biztattuk a mieinket. A tavaszi, Divízió 1-es vb kapcsán az utazással, illetve a szállásfoglalással sem kell bajlódnunk, ugyanis Budapest lesz a házigazda. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!