Borosta

2015.05.20. 11:37

Így szépülnek a mai férfiak

Napjainkban az erősebb nem számára is egyre fontosabb az ápolt és fiatalos megjelenés, emiatt egyre több férfi használ kimondottan urak számára kifejlesztett kozmetikumokat, arctisztító és napfényvédő krémeket.

A férfiak szerencsésebb genetikai örökséggel rendelkeznek, mint a nők: bőrük sokkal később kezd öregedni. Néhány karakteres ránc, vagy az őszülő halánték még vonzóbbá, érettebbé is teheti az arcukat. Bőrük sok tekintetben különbözik a hölgyekétől: 20%-kal vastagabb, jobb vérellátással, fokozottabb anyagcserével rendelkezik, erősebb kötőszöveteik és hormonális adottságaik miatt pedig a narancsbőr is elkerüli őket.Fontos azonban, hogy jól bánjanak ezzel a kivételes genetikai hozománnyal: életmódjukkal, bőrük ápolásával és védelmével erősítsék ennek pozitív hatását. „A férfiak bőre több kollagén rostot és faggyúmirigyet tartalmaz, mint a nőké, ezért nálunk 35 éves kor körül jelentkeznek az öregedés első jelei, akkor azonban hirtelen és látványosan. Ezért rendkívül fontos, hogy ebben az időszakban kiemelten figyeljenek bőrük ápoltságára” – mondta el Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Napjainkban a férfiak is egyre jobban odafigyelnek az ápolt és fiatalos megjelenésre. A férfiak bőre – szerencsés genetikai adottságaiknak köszönhetően – később kezd öregedni, mint a nőké, akkor azonban gyorsabban és látványosabban. Ennek ellensúlyozására egyre gyakrabban használnak férfi kozmetikumokat vagy vetik alá magukat orvosesztétikai kezeléseknek – árulta el Kriston Renáta (Fotó: Red Lemon)

A mindennapi borotválkozás érzékenyebbé teheti a férfiak bőrét és gyakran gyulladásos tüneteket provokálhat. „A rendszeres borotválkozás sérüléseket eredményez a bőr védelmét szolgáló hidrolipid rétegen, emiatt fokozódik a bőr vízvesztése, amely felgyorsítja az öregedés folyamatát. A borotválkozó szerek esetében érdemes elkerülni a magas alkoholtartalmú, égő érzetet okozó készítményeket” – tanácsolta a szakorvos, aki kiemelte: az arcszeszen kívül a férfiak ma már számos egyéb, speciálisan nekik kifejlesztett kozmetikumokat, például arctisztítót és szemránckrémet is használnak. „Fontos az arctisztítást követő, reggel és este alkalmazott hidratáló krém, a nyári időszakban pedig érdemes 20 faktoros készítményt használniuk” – tette hozzá Kriston Renáta.

A kor előrehaladtával a férfiaknál is jelentkezhet kontúrvesztés az arcon: náluk kiemelkedően jó eredményekkel alkalmazható számos műtétmentes arcemelő beavatkozás, így például a mikrofókuszált ultrahangos kezelés és a vékonyszálas kontúrterápia. Ezek mindegyik segít megőrizni a férfias arc karakterességét. „A férfiaknál a leggyakrabban végzett orvos-kozmetológiai beavatkozás a botox kezelés, amely kifejezetten hatékony a szemöldökök közötti mély, haragos megjelenést kölcsönző ráncok finomítására, hatása 3-6 hónapig élvezhető, és tetszőleges mennyiségben ismételhető” – árulta el a szakorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!