Borosta

2011.07.25. 13:01

Jó öreg gyengédség...

Tengeren túli kutatók meglepő következtetésre jutottak: a teremtés koronáinak fontosabb a simogatás és az összebújás, mint a hölgyeknek.

Horváth-Balogh Attila

Érdekes, ahogy az ember öregszik, egyre nő az érintés szerepe. Ez a tapasztalat viszont ellentmondani látszik annak a régi hiedelemnek, mi szerint a férfiaknak csak a testiség számít, a nőknek pedig fontosabbak az érzelmek. Az amerikai Kinsey Bloomington Intézet kutatói egy vizsgálat révén most rávilágítottak: a férfiak szívesebben bújnak oda társukhoz egy kis simogatásra vágyva, mint a nők. A felmérés ezer pár részvételével zajlott az Amerikai Egyesült Államokban és 4 másik országban. A tanulmány adataiból fény derült a szexuális szokásokra is, melyek közül az egyik tanulság az, hogy az ölelések és a csókok megmutatják, mennyire boldog a férfi az adott párkapcsolatban. A teremtés koronái egyébként a hosszú távú kapcsolatokban teljesednek ki igazán. S ahogy öregednek, még fontosabb lesz számukra a másik fizikai közelsége, ami természetesen, itt sem azonos az intim együttléttel. A tanulmány azt is megállapította, idővel, szintén öregebb korukra a férfiak „lecsillapodnak”, bár még ekkor is vágynak a szexre, de már nem olyan kétségbeesetten, mint fiatal korukban. A kutatásból más érdekesség is kiderült: állítólag a japán férfiak szexuálisan elégedettebbek, mint amerikai „kollégáik”. Rólunk, magyarokról sajnos, nincs adat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!