Borosta

2011.05.08. 17:22

Kétmilliós focilabda

Székesfehérvár - Becses relikviához jutott a fehérvári élsport támogatásában jeleskedő helyi cég, a Bericap. Nem mellesleg pénzadományt juttatott így az árvízkárosultaknak.

B. Kiss László

A Bericap, a fehérvári kupakgyár nem csak arról ismert, hogy  Európa egyik meghatározó műanyagkupak-gyártójává vált, amely termelésének közel 90 százalékát  exportálja. A sportszerető fehérváriak ugyanis a céget mint az egyik  legjelentősebb szponzort tartják számon. A társaság, amely az élsport támogatásában jeleskedik, nem mindennapi relikviára tett szert egy jótékonysági liciten a minap.  A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon harmadik helyezést elért  német csapat tagjai aláírásukkal látták el a 2010-es vb hivatalos focilabdáját, amelyet aztán  Magyarországon bocsátott jótékonysági árverésre a német nagykövetség. A különleges bőrgolyót a Commerzbank vásárolta meg egymillió forintért. A pénzintézet a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak juttatott összeget növelni szerette volna, ezért maga is licitet hirdetett. A legtöbb pénzt - egymillió forintot - ezen a Bericap Hungary ajánlotta fel. Az így összejött összesen  kétmillió forint  a   felsőzsolcai árvíz károsultjainak  megsegítését szolgálja. A ritka sportereklyét  pedig  nagy becsben tarják a fehérvári Bericapnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!