Borosta

2010.12.09. 13:14

Kreatív kalandjaink

"Nem elég, hogy látom, be akarom venni a számba, mert én csak akkor tudom igazán megismerni. Úgyhogy, apa, ne akadályozz meg ebben, mert különben irtózatos sírásban török ki, te meg majd nézel rám, és nem érted, mi a bajom" - ezt üzenték Marci szemei, amikor megpróbáltam kiszedni a szájából a beletuszkolt csörgőt.

Házi Péter

A művelet másodszori nekivesekedésre sikerrel járt, a nyáltól csöpögő játékszer láttán Pöttöm - ahogy előtte végülis megígérte - eszeveszett sírásba kedzett. Nehéz helyzet elé kerültem: kezdjem el a nevelést Marci életének negyedik hónapjában, s magyarázzam el neki, hogy a csörgő nem a szájba való,  vagy esetleg  hajoljak el a könnyebbik ellenállás irányába, s tuszkoljam vissza a csörgőt az egyetlen drága gyermek pofazacskójába, hogy a sírásorkánt ezzel lecsillapítsam? Úgy döntöttem, a csörgő remek hangtompító. Ám Pöttöm ekkora már újra csendben volt. Mind a tíz ujját betuszkolta a szájába miközben mosolygott felém. Úgy látszik, kreatívitás dolgában nem kell a szomszédba mennie!

Címkék#apanapló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!