Borosta

2010.12.03. 08:52

Mi mindenre jó a sör?

Talán még a sörimádók közül sem tudja mindenki, hogy mi mindenre használható a vízből, malátából, komlóból, illetve élesztőből készült szomjoltó, hűsítő, habos itóka.

Sámel József

A sör gyártása és fogyasztása szinte egyidős az emberiséggel, népszerűsége pedig nem csak a férfiak, a nők körében is folyamatosan növekszik. Vajon minek köszönhető mindez? Bizonyára nem csupán annak, hogy a sör jótékony hatással van az immunrendszer működésére, hogy sok ásványi anyagot, vitamint és antioxidánst tartalmaz. És nem is csak annak, hogy még a vesekövet is kihajtja. Sokkal inkább annak, hogy felfrissít, különleges az íze, s nem utolsósorban a jókedv fokozására is tökéletes.


Pedig sokan nem is gondolnák, hogy a fentieken túl mi mindenre lehet jó a sör. Azok a férfiak például, akik szeretnek főzni, bizonyára tudják, hogy a sültek készítésekor is jól jön némi sör, a hús alá öntve ugyanis sokkal omlósabb és ízletesebb lesz az étel. A kertészek tisztában vannak azzal, hogy a növények ápolásához szintén lehet használni egy kevés sört, állítólag még a fű is gyorsabban növekszik. Amennyiben a ház körül kártékony rágcsálók, egerek jelennek meg, akkor is bátran nyúljunk a sörhöz.

Ha ugyanis sörrel átitatott kenyeret helyezünk a csapdába, szinte biztos a siker, a csalétek rendkívüli módon vonzza a rágcsálókat. A sört a fodrászok is előszeretettel használják a haj formázására s ápolására, hiszen B6 és B2 vitamin tartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat. Végezetül a sör az álmok világában is különös jelentéssel bír. Ha álmunkban sörözünk, akkor jobb óvatosnak lenni, mivel azt jelenti, hogy fizikai sérülést szenvedhetünk. Igaz, ez utóbbi akkor is előfordulhat, ha éber állapotban iszunk a kelleténél többet.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!