Borosta

2010.10.17. 11:32

Pulzusmérők kocogóknak

A testmozgást végzők számára nagyon fontos, hogy sportolás közben tudják, mekkora a pulzusuk, ez segíthet a hatékony edzésben.

Bobory Balázs

Élettani szempontból egyáltalán nem mindegy, hogy milyen intenzitással futunk vagy úszunk egy-egy esetben. Ahhoz, hogy a kívánt eredményeket elérjük, fontos, hogy különböző edzéseken különböző pulzusszámot érjünk el mozgás közben. A pulzusmérő órák piacán már rengeteg darabot találunk, mi most a legolcsóbbak közül ismerkedünk meg néhánnyal.
A Vital Force óra segítségével könnyedén nyomon lehet követni a  pulzust edzés közben, egyujjas méréstechnológiával rendelkezik. Jó tulajdonsága, hogy  könnyen kezelhető és vízálló.
Az  Oregon SE120  húsz edzés eredményeit képes tárolni,  a stopper 99 óráig számol. Az aktuális pulzusszámon kívül a szerkezet  megmutatja az átlagos és a maximális pulzusszámot is. Kiszámolja a kalóriafelhasználást, a zsírégetést és az erőnléti indexet. Kijelzőtípusa  monokróm,  háromsoros, kaucsuk karszíjjal rendelkezik, alumínium és nemesacél az óra. Fontosabb funkciói:  két időzóna, ébresztő, adatmemória, szívfrekvencia, kalóriafogyasztás, stopper. Harminc méterig vízálló.
A Beurer PM15 típusú óra ideális sétáláshoz, túrázáshoz, akkor is, ha folyamatos pulzusmérés nem szükséges. Használata egyszerű az ujjszenzoros érzékelőnek köszönhetően.  EKG-pontosságú mérési adatokat kaphatunk, zárt mérési kör, nemesacél felület, ujj-,  kar-,  törzsérzékelő lemez, megvilágított kijelző jellemző még erre a típusra.
Az ATech One Touch  abszolút pontosan és megbízhatóan méri a szív frekvenciáját a mellpánton keresztül. Különlegesen könnyű és kényelmes a viselése.  Könnyű a kezelése, stopperrel rendelkezik, és természetesen ez az óra is vízálló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!