Borosta

2011.04.03. 13:49

Totális háború a vége

Vissza a kezdetekhez – akár ez is lehetne a mottója a Sega nagy sikerű sorozata, a Total War legújabb epizódjának, mely a Shogun 2 címet viseli.

Szalabán Attila

Annak idején ugyanis a Shogun: Total Warral Japánban indult a nagy sorozat, mely a rómaiakon át Napóleonig tartott, s most visszaérkezett a „starthoz”. Ismét a középkori Japán Császárság területén harcolhatunk, s miként az első részben, most is a shogunátus megszerzése a cél. Persze ebbe az ellenfeleinknek is lesz némi beleszólása.


Ezen a téren változott a legtöbbet a Total War: a grafika ugyanis eddig folyamatosan javult, a hangok is egyre jobbak lettek, ám a gép mesterséges intelligenciája nagyjából egy felkészületlen alsó tagozatos kisdiák „stratégiai” gon- dolkodását tükrözte. A legújabb részben végre némi tevékenységre serkenti agyunkat a számítógép, melynek csapatai ezúttal nem nyírni való birkaként tömörülnek katonáink elé. Márpedig egy harcászati stratégiai játékkal szemben ez az alapvető elvárásunk, nemde?

Ettől eltekintve, bármiről szólt is az előzetes beharangozó kampány, struktúrájában ugyanaz maradt a játék. A Shogun 2-ben is különböző katonai egységeket kell képezni, fejleszteni a rendelkezésünkre álló technológiákat, és diplomáciai egyezségeket kötni a többi klánnal. No persze bármennyit is beszélnek a követek, a vége mindig totális háború lesz – elvégre ez a játék erről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!