Borosta

2011.02.04. 09:30

Valentin-nap - Mivel készüljön szíve hölgyének?

Nyakunkon a Valentin-nap. Néhány ötlet, mivel lephetjük meg szívünk hölgyét.

B. Kiss László

Számos férfitársammal együtt én is sokáig osztottam azt a nézetet, miszerint  a Valentin-napot a virágboltosok találták ki, annak érdekében, hogy télvíz idején is legyen forgalmuk. Aztán egyszer a feleségem Valentin-nap alkalmával meglepett egy tortával. Szív alakú volt és édes a csokimáztól. Igaz, ez házasságunk elején történt, még előtte a három gyereknek, de attól fogva lényegesen megengedőbb vagyok a szerelmesek napjának új keletű divatjával kapcsolatban.
Így Valentin-nap előtt az élelmes kereskedők százféle dologgal rukkolnak ki, amely alkalmas lehet szívünk hölgyének megajándékozására. A férfiakat általában ugyan minden taszítja,  ami rózsaszín és szívecskés, ám gondoljunk arra: nem az a lényeg, hogy nekünk tetszik-e az ajándék, hanem az, hogy a gyengébb nem megajándékozott tagja örüljön neki.  Ha szívünk választottjának veszünk ajándékot, akkor egy szál vörös rózsa mindig nyerő. (Egy csokornyitól pedig garantáltan elolvad a hölgyünk.)  Amit nekünk, a teremtés koronáinak egy üveg jófajta bor jelent, az a nők számára egy nagy doboz, finom desszert. Biztosan nem talál visszautasításra egy üveg parfüm vagy az  ékszer sem. Aki különlegesebb meglepetésre vágyik, annak ajánlani tudom az órákat: néhány ezer forintért is egészen különleges darabokat árulnak, és a hölgyeket egyáltalán nem zavarja, ha   a karórák között válogathatnak az öltözködésnél. Jó ajándék lehet a könyv, a lemez, de valószínűleg még több örömet okozunk, ha egy mozi- vagy színházjeggyel ajándékozzunk meg a párunkat. (Vigyázat, nekünk is illik elkísérni!) Most sem az ajándék értéke számít. Hanem a gesztus, a figyelem, amelyet néhány kedves szóval  is kifejezésre lehet juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!