Borzavár

2017.05.17. 07:31

Fiatalok érkeznek a faluba

Borzavár – Félmillió forinttal támogatja az önkormányzat a letelepedőket, az intézkedés is hozzájárult ahhoz, hogy két új család költözik Borzavárra.

Kutasi Zsófia

Dócziné Belecz Ágnes polgármester elmondta, a képviselő testület 2015-ben alkotta meg a rendeletet a letelepedést ösztönző és nevelést segítő támogatási formáról, melynek értelmében az újonnan letelepedő családok fél millió forintot kapnak. A cél, hogy az üresen álló ingatlanok újra használatba kerüljenek és fiatalok válasszák otthonuknak Borzavárt. A támogatást az ingatlan vásárlást követően kapják meg a családok és szabadon használhatják fel.

Dócziné Belecz Ágnes sikeresnek tartja az intézkedést, mivel a rendelet megalkotása óta folyamatos az érdeklődés.

A legutóbbi áprilisi testületi ülésen két kisgyermekes család kérvényét tárgyalták. Mindkét család megfelelt a feltételeknek, így megkapták a támogatást.

- Örülünk, hogy fiatalok érkeznek Borzavárra. Ez is bizonyítja, hogy érdemes volt megalkotni a rendeletet. A szűkös költségvetési számok ellenére fontosnak tartjuk, hogy hatályban maradjon a rendelkezés és további családokat támogathassunk – nyilatkozta a polgármester.

Az egyik családtól megtudtuk, sokat számít az önkormányzati támogatás, melyet felújításra fordítanak majd. Nagyon szeretik Borzavárt, fontos számukra a csend, a nyugalom és barátaik is élnek a településen.

A másik család részéről Magyar Zoltán elmondta, remek kezdeményezésnek tartja a támogatást, ami a felújításnál jól fog nekik jönni. Borzavár elhelyezkedése, a falu nyugalma ideális számukra.

A polgármester kiemelte, cél, hogy ne öregedjen el a falu, minél több fiatal telepedjen le. Ez az intézmények, az óvoda és iskola biztonságos működését hosszú távon is biztosíthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!