Borzavár

2015.10.24. 19:42

Flamencoval a templomért

Borzavár – Flamenco, dél indiai muzsika, komolyzene és népdal csendült fel a templomban. A jótékonysági koncertet az épület szépítéséért szervezték.

Kutasi Zsófia

Dócziné Belecz Ágnes polgármester elmondta, 2011-ben a település kétszázötven éves fennállásának évfordulóján nagyszabású adománygyűjtést szerveztek. Akkor, ahogy ez alkalommal is, a helyiek mellett az elszármazott borzaváriak fogtak össze.

A bevétel akkor több mint kétmillió kétszázezer forint volt, melyből megújult a templom padozata és új járólapok is kerültek az épületbe. A sikeres kezdeményezést folytatva október elején jótékonysági bált rendeztek, melyből százhúszezer forint folyt be. Ezt az összeget az egyházközséget támogatva szintén felajánlják a templom további megújítására. A jótékonysági koncertet újfent széles körben meghirdették, a rendezvény bevételét pedig a templom oltárképének restaurálására ajánlják fel. A polgármester elmondta, utolsó előtti pillanatban vannak, hogy elkezdjék a munkálatokat annak érdekében, hogy a műalkotás ne legyen az enyészeté. A felújítás elkezdődött melynek összköltsége fél millió forint.

Muzsika a templomban. A bevétel helyben marad
Fotó: Nagy Lajos

A jótékonysági koncertet a Borzavár Községi Önkormányzat képviselő testülete és a Borzavári Egyházközség szervezte.

Fellépett a Cori and Air zenekar, a Cosmos Trio; Kövi Arthur Bálint és Franczia Dániel cselló és ütőhangszereken játszott, Oravecz Péter és Franczia Dániel flamenco és dél indiai zenével emelte az esemény fényét, fellépett továbbá a Borzavári Népdalkör.

Az előadás után a résztvevőket az általános iskolában vendégség várta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!