Bulivan

2009.06.17. 14:04

Ajánlott küldemény - Új lemez saját dalokkal

Tapolca - A város kézbesítő-énekese, Postás Józsi immár a negyedik, Ajánlott küldemény című lemezét adta ki tizenkét dalával. Józsi szerint ez az az igényes album, amelyet régóta szeretett volna elkészíteni.

Kiss Nikolett

- Az előző lemezen befutott a Postakocsi című sláger, de most valami mást szerettem volna. Persze, nehezebb új dalokkal megfogni a közönséget. Szerencsére a kiadó felismerte, hogy erre is képes vagyok, tudták, hogy több van bennem az eddigi daloknál. 


Postás Józsi negyedik albumán saját dalszövegei árulkodnak érzéseiről
(Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


De először be kellett érnem, meg kellett várni, hogy ismertté váljon a nevem. Ami a hangszerelést illeti, azon nem változtattunk, és a korábbi stílustól sem akartunk nagyon eltérni. 

Azonban ezeket a dalokat már kivétel nélkül együtt írtam Seller Zsolttal, aki nagyrészt a zenét szerezte. A tucatnyi dal egy része már az utóbbi két év termése, csak a megfelelő alkalomra vártam velük - vallja a tapolcai postás, aki minden korosztálynak énekel. 

Dalait a háromévesektől a kilencvenesekig éneklik. Sokszor munka közben dúdol diktafonra néhány dallamot, otthon aztán lejegyzi, Zsolttal pedig dallá faragják. 

Ami az inspirációt illeti, abból akad bőven, minden dalnak története van. Józsi utóbbi lemezén még a munkájáról is énekel a már most közönségsikert aratott Postásdalban. 

Az alapvetően vidám természetű fiatal énekes hangulatváltozásairól a lírai dalok árulkodnak, de énekel feleségéről és apósáról is, utóbbiról a Traktoros Józsi című vidám számban. 

A Beáta című dal pedig az előadó kedvence egyben. Azt mondja, miután a Somlón borlovaggá ütötték, öt perc alatt megírta a Kisfröccs című dalt. Józsi számára a legfontosabb a hallgatók aktív szórakoztatása, csak a mulatós nóták után következnek a komolyabb, lírai dalok. 

Hiszen az új albumon a korábbiaktól eltérően ezekből is akad bőven. Újdonság, hogy két szerzeménynek karaoke változata is készült, hogy a rajongók még közelebb kerülhessenek kedvencükhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!