Bulivan

2009.11.10. 19:25

Holdhercegnő - Skye énekli a végefőcímdalt Csupó Gábor új filmjében

A Morcheeba egykori brit énekesnője adja elő a végefőcímdalt Csupó Gábor új filmjében, a Holdhercegnőben; Skye részt vesz a fantasy vasárnapi budapesti díszbemutatóján, másnap pedig koncertet ad a Millenáris Teátrumban.

MTI

A művészt a film egyik zeneszerzője, Christian Henson kérte fel a Stars című dal eléneklésére a Holdhercegnő filmzenéjéhez. Az énekesnő európai turnéja keretében hétfőn mutatja be napokban megjelent második albumát, a Keeping Secrets-et a magyar fővárosban - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Csupó Gábor új moziját teljes egészében Magyarországon forgatták. A Holdhercegnő az egyebek mellett a Simpson család és a Fecsegő tipegők megalkotójaként ismert rendező második élőszereplős fantasyfilmje, az első a rendkívül sikeres Híd Terabithia földjére volt - tájékoztatta a filmet forgalmazó Hungaricom Kft. korábban az MTI-t.

A film Elizabeth Goudge A fehér lovacska című gyermekkönyve alapján készült, amely állítólag a Harry Potter könyvek írójának, J. K. Rowlingnak is az egyik kedvenc gyerekkori olvasmánya volt. A misztikus mese főszerepeiben a Truman show és a Túlélni Picasso című filmekből ismert Natascha McElhone és a legendás Rocky Horror Picture Show főszerepét alakító Tim Curry láthatóak. A fantasyt november 19-től vetítik a hazai mozik.

A végefőcímdalt éneklő Skye (eredeti neve Shirley Klarisse Yonavive Edwards) az 1990-es évek közepétől nyolc éven át volt a színvonalas londoni trip-hop csapat, a Godfrey-fivérek által vezetett Morcheeba énekesnője. Az együttes első négy albuma - Who Can You Trust? (1996), Big Calm (1998), Fragments of Freedom (2000), Charango (2002) - milliós eladásokat produkált, a fúzió, a funk és a blues elemeivel ötvözött tánczene Skye érzelemtől fűtött hangjával az egész világot elbűvölte.

 Az énekesnő 2003-ban kilépett a Morcheebából; Skye dalszerzőként is ki akarta próbálni magát. Három évet dolgozott első szóló albumán; a Los Angelesben készült Mind How You Go 2006-ban jelent meg, és csendesebb, dzsesszesebb, balladisztikusabb lett, mint amilyen a Morcheeba zenéje volt, a szövegek pedig személyesek, érzelmesek.

Az új szólólemezre is három évet kellett várniuk a fekete énekesnő rajongóinak. A Keeping Secrets-en Skye Alexis Smith és Ivor Guest producerekkel dolgozott együtt; utóbbi Grace Jones albumait gondozza. A Keeping Secrets Tour keretében Budapest előtt Lengyelországban és Litvániában is fellép, majd Magyarország után Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában koncertezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!