Bulivan

2010.03.22. 12:37

Tizenöt éves a Heaven Street Seven

Fennállásának másfél évtizedes jubileumát ünnepli az év második felében a Heaven Street Seven. A gitárpop stílusának egyik legismertebb hazai formációja ebből az alkalomból válogatáslemezt jelentet meg, valamint egy születésnapi nagykoncerttel is kedveskedik közönségének.

Gyuricza Ferenc

Az idén tizenöt éves Heaven Street Seven a hazai pop-rock színtér egyik megkerülhetetlen formációja. Szűcs Krisztián gitáros-énekes és öttagú együttese készített ma már hivatkozási alapnak számító angol nyelvű lemezeket, s írt több tucatnyi olyan magyar nyelvű slágert, amelyek ma már a rádiókban is mindennap hallhatóak.

Zenéjében a hazai színtéren úttörő módon, mások számára is példát mutatva, ötvözték az angolszász gitárzenei hangzást a hazai ízekkel, helyi hangulatokkal és magyar nyelvű szövegírással. Az elmúlt tizenöt évben rengeteg sikert arattak. Játszottak világsztárokkal, többek között az R.E.M., a Radiohead, a Fun Lovin Criminals zenekarokkal és Morrissey-vel), a 2005-ös Szállj ki és gyalogolj című albumukkal Fonogram-díjat nyertek, illetve első magyar zenekarként övék lett a Cannes-i MIDEM fesztivál Európai Áttörés díja is.

A zenekar mozgatórugója, a hazai zenei élet egyik legkarakteresebb, legegyénibb frontemberének és dalszerzőjének tartott Szűcs Krisztián az elmúlt években olyan produkciók számára írt dalokat, illetve olyan előadókkal, zenekarokkal és produkciókkal szerepelt, mint a Neo, Yonderboi, Péterfy Bori vagy a Budapest Bár.

A Heaven Street Seven jubileumi éve a fesztiválszezonban indul, hiszen az együttes a legnagyobb nyári szabadtéri rendezvényeken külön ezekre az alkalmakra összeállított, a legnagyobb slágereket felvonultató, egyben pedig meglepetésekkel, többek közt rég nem hallott dalokkal megpakolt koncertprogrammal lép fel.

A születésnapi évad csúcsát az ősz hozza majd el, októberben kerül a boltokba a zenekar Dunabeat című dupla válogatáslemeze - melynek egyik korongján a legnagyobb slágerek és vadonatúj számok, másik CD-jén eddig nem hallott dalok, ritkaságok kapnak majd helyet -, novemberben pedig jön a születésnapi nagykoncert. Ennek fényét nemcsak a meghívott vendégek és a monstre koncertprogram, de az esemény súlyához méltó külcsín is emeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!