Bulivan

2010.04.28. 12:33

Jon Lord és a győri filharmonikusok

Győr - Nagy sikerű közös győri koncertjüket követően Jon Lord, a legendás Deep Purple együttes billentyűse ausztriai fellépésre kérte fel a Győri Filharmonikus Zenekart - mondta Fodor László kommunikációs vezető az MTI-nek szerdán.

MTI

Jon Lord Concerto for Group and Orchestra című műve az ausztriai Imst nagy hagyományokkal bíró dzsesszfesztiválján csendül fel május 9-én a győri muzsikusok közreműködésével. Ezt a kompozíciót óriási sikerrel adta elő márciusban Győrött a komponista a filharmonikusokkal és a Cry Free formációval.

A zeneművet évtizedekkel ezelőtt komponálta szimfonikus zenekarra és rock bandára a szerző. Ez volt Lord első nagyszabású próbálkozása a különféle zenei műfajok összekapcsolására.

A  Hammond orgona virtuóza és a győri filharmonikusok között további együttműködés lehetőségei is körvonalazódnak. A zenekar vezetése előrehaladott tárgyalásokat folytat ez ügyben, s várhatóan ősszel Európa több országában is turnéznak a produkcióval - tette hozzá a kommunikációs vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!