Bulivan

2011.06.06. 08:29

Gyulafirátót ad nyugalmat Sub Bass Szabinak

Veszprém - "Csak egy hely van, ami a pálmát viszi, és ez nem más, mint Rátót city" - énekli egyik dalában Sub Bass Monster, azaz Máté Szabolcs. Az énekesnek esze ágában sincs elköltöznie a faluból, ahogy ő fogalmaz: szüksége van egy nyugodt közegre, ahova jó hazatérni a nagy pörgésből.

Matolcsi Renáta

Közel öt éve nem adott ki lemezt, ám ezt az időszakot nem pihenéssel töltötte, folyamatosan voltak fellépései, s közben új albumán is dolgozott. Legújabb korongja a Fekete lemez címet viseli majd, s úgy véli, ez lesz az utolsó, kézzelfogható lemeze a letöltések miatt.
 
- Nem az a kérdés, hogy a zenészek rosszabbul járnak-e így, hanem az a baj, hogy az embereknek lassan már nem lesz pénzük megvenni a lemezeinket - mondja határozottan Szabi, aki pályafutása alatt mindig előjött pár olyan dallal, amivel különböző problémákra kívánt rávilágítani, méghozzá kifejezetten szókimondó stílusban. - Az új lemezen is lesz pár ilyen, de azért ne egy oktató cd-t képzelj el, a humor sem fog hiányozni róla.
 
Szabi ennek szellemében a napokban egy új klipet is forgatott, méghozzá Veszprémben, egy gumiszervizben. Elmesélte, az A-HA! névre hallgató felvilágosító kampány kapcsán készült egy dal, melynek szövegét és zenéjét is ő írta. A nótához forgatott klipben a program egyik "arcával", Sári Évi énekesnővel, színésznővel szerepel.

- A helyszínt direkt kissé áthallásosan választottuk ki, a téma ugyanis a fiatalok szexuális felvilágosítása. A történet szerint mi, szerelők odavagyunk Sári Éviért, s amikor megjelenik a műhelyben, mindenki nagy hévvel körülrajongja. Sőt, az egyik szerelő ruhája meg is gyullad, ezt természetesen egy kaszkadőr játszotta el, nagyon különleges, látványos effekt lesz.

 

 

A klip jövő héten már látható a legnagyobb videomegosztó portálon, s hamarosan a televíziók is leadják. Ez a szám is szerepel majd az új albumon, mely várhatóan nyár végén jelenik meg. Tíz dal már készen van, négy nótán - ahogy Szabi fogalmazott - még szöszölnek. Az énekes nemrég ünnepelte 34. születésnapját, s bár közel másfél évtizede van a szakmában, egy pillanatig sem gondolta, hogy a fővá- rosba költözzön, hogy állandóan ott éljen. 
 
- Miért is tenném? Semmi okom rá, szeretem Gyulafirátótot, szeretnék életem végéig itt  eléldegélni. Kell egy olyan nyugodt közeg, ahol megpihenhetek a nagy pörgés után  tette hozzá a falu országosan ismert híressége.

 



Megkapta Veszprém város aranyérmét

Máté Szabolcs gyermekkori barátjával, Kovács Péterrel 1994-ben megalapította a Hemapopu formációt. 1997-ben a Fila Rap Jam nevű versenyre elküldtek egy demót, amivel a 3. helyen végeztek. 2000-ben több mint 250-szer lépett fel, többek között a Sziget fesztiválon is. Veszprém polgármestere Veszprém város aranyérmével tüntette ki Sub Bass Monstert kiemelkedő kulturális munkájáért. (Forrás: Wikipédia)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!