Bulivan

2012.04.05. 09:30

Nemjuci lemez és turné

Második nagylemezével jelentkezett a héten a Nemjuci zenekar, azaz Németh Juci rock'n'roll bandája.

Németh Csaba Miklós

A leginkább az Anima Sound Systemből és a Budapest Bárból ismerhető Németh Juci négy évvel ezelőtt verbuválta zajos, dögös rockzenekarát, és alig fél évvel a megalakulás után már a játszási listák élére került első slágerük (Nem), egy évvel később pedig jött az első lemez, amit tovább klipek, folyamatos klubkoncertek és fesztiválfellépések követtek.

Hétfőn ugyan egész más témától volt zajos a média, ennek ellenére hivatalosan is megjelent a Nemjuci zenekar második, ezúttal is címnélküli nagylemeze (amely pár napig még ingyen meghallgatható). A lemez nem csak a pörgős, masszív rockzene miatt érdekes - bár ezúttal kisebb műfaji kitérőket is tettek -, a zenészek ugyanis erős mondanivalót is passzintottak hozzá, amikor egy ökogyár előtt fotózkodtak, a lemez tokja pedig hulladékból, kidobott kartonpapírból készült, izgalmas design-nal.

A lemezhez turné is dukál - a koncerthelyszínek között Sárvár, Veszprém és Nagykanizsa is szerepel -, ahol a rajongók a Nemjuci Turival is találkozhatnak, ami ötvözi Juci "turkáló" mániáját, és a hivatalos zenekari ruhák felvonultatását.

Címkék#Nemjuci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!