Bulivan

2012.07.18. 16:38

Fergeteges szülinapi buli

Veszprém - Geszti Péter, a Gringo Sztár és a Jazz+Az nyitotta a kilencedik VeszprémFestet; a keddi, nulladik napon fergeteges hangulatot varázsoltak a várba.

Balla Emőke

Jöttek, láttak, győztek. Meggyőzték a közönséget: ha igazi bulit akar, őket keresse. Geszti Péter "kozmopuritán" popzeneként határozza meg azt a világot, amiben rap, pop, latin, reggae, dzsessz, elektronikus és balkáni folk, magyar népzene elemei keverednek. Azt pedig nem is kell mondania, hogy pozitív energia árad a dalokból; érezte mindenki, aki részese lehetett a kedd esti várbeli koncertnek. Volt, aki munkahelyi kikapcsolódásként, más otthoni problémák felejtésére, egy harmadik stresszoldásként használta - mindenre alkalmas. Örömzene ez a javából, különböző sílusok keveréke, hangulatot teremtő, búfelejtő. Nyár van, nyár van, Az élet szép, Csak a Csajod legyen magyar, Ma ne, ma ne és Zorán - aki Budapestről kapcsolódott a veszprémi buliba - nagy klasszikusa: Amikor elmentél tőlem, majdnem meghaltam.

Hiába eredt el az eső, a forró hangulat felszárította a cseppeket, a koncert folytatódott. A Gringo Sztár két énekesnője - Gereben Zita és Sapszon Orsolya - után jöttek a Jazz+Az énekesei, Behumi Dóri, Kozma Orsi és Váczi Eszter a jól ismert dalokkal: Megint hétfő, Helló, édes, Csepp a tengerben, Ma jól vagyok. Olyan régen voltunk így együtt - a tavalyi Sziget fesztivált kivéve -, és olyan jó így együtt, áradoztak. Majd visszatértek a Gringo Sztár- lányok a Rapülők slágereivel. Harminc felett működik még a hosszú távú memória? - kérdezte Geszti, aki jelenlétével, szövegeivel, beszólásaival fergeteges show-t varázsolt. Naná, hogy működik! Harminc, negyven, ötven, hatvan és hetven felett is. I love you, szégyellem, de kellesz piszkosul. Zárásként Szabadulj fel!, még egy vad tombolás, de addigra már mindenki felszabadult.

A Gringo Sztár itt ünnepelte egyéves születésnapját. A veszprémiek számára biztosan emlékezetes marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!