Bulivan

2012.10.02. 14:50

Szerelemszörny érkezik Tapolcára

A Pannonia Allstars Ska Orchestra október 7-én, vasárnap 17.00-tól lép fel a II. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztiválon. A zenekar a legnagyobb slágerei mellett ízelítőt ad a Lovemonster, vagyis "szerelemszörny" című dupla albumából is.

Napló Online

A Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) március végén jelentette meg új dupla albumát Lovemonster címmel. Az első CD a zenekar negyedik stúdióalbuma, amelyen a rajongók a megszokott táncolós ska, rocksteady és karibi hangulattal találkozhatnak. A 15 dal többsége a szerelemhez kapcsolódik, ami azért különleges, mert ezt a témakört a zenekar korábban még nem dolgozta fel. A PASO szerelemszörnye nemcsak a bulizni vágyóknak, hanem a zenei ínyenceknek is kedvében jár. A lemezen van karibi szerenád, nagyvárosi swing-ska-jazz, dixielandes rocksteady és rum fűtötte mento is.

A ska magyarországi nagyköveteinek legnagyobb slágerei a Művészetek Palotája felkérésére november 14-én egy egész estés koncerten szimfonikus átértelmezésben csendülnek fel Budapesten. A dalok áthangszerelésében Subicz Gábor trombitás mellett a PASO két másik tagja, Meleg Tamás és Lukács Gábor szaxofonosok is részt vesznek. A koncert a Művészetek Palotája és az MTVA új közös produkciója. Az estet az m1 és a MÜPA felveszi, és új, "mr2 Szimfonik +a Müpából" című sorozata első műsoraként főműsoridőben vetíti le a közszolgálati fő csatorna.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra rövid idő alatt vált Magyarország egyik legfontosabb zenekarává. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú csapat pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget Fesztivál Nagyszínpadára, és vált minden jelentős magyar zenei fesztivál egyik kihagyhatatlan kedvencévé. A PASO első nagylemezét a legnevesebb amerikai ska kiadó, a Megalith Records jelentette meg, így a magyar népzenét fűszerként használó PASO-t külföldön ma már a ska magyar nagyköveteként ismerik. A kilenc éves zenekar az indulás óta 17 országban több mint 600 koncertet adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!