Bulivan

2013.05.03. 09:47

Vihar helyett mulatozás – VEN 4. nap

Nagy vihart ígértek ugyan csütörtök estére a meteorológusok, de szerencsére az égiek máshogy gondolták, így gond nélkül folytatódhatott a buli a Veszprémi Egyetemi Napokon (VEN). Már zajlik a diákrektor-választás is.

Szabó Péter Dániel

A szervezők és a VEN-polgárok egyaránt gondterhelten kémlelték csütörtök az eget, hiszen viharos erejű széllel kísért bőséges égi áldást jövendöltek az időjósok, ami alaposan keresztbe tehetett volna a Wartha Vince utcai felső kampuszon zajló szabadtéri dzsemborinak.

Végül Veszprém egy frissítő esővel megúszta, így nem volt akadálya a fékevesztett mulatozásnak. Előtte azonban életbe lépett a kampánycsend, s elstartolt a szavazás. Mint ismert, öt diákrektor közül választhatnak az egyetemisták, a győztest péntek este hirdeti majd ki a Diákrektori Hivatal (DIRH) az arénában. Csütörtök este azonban még a jófajta koncerteké volt a főszerep.



Kiváló bulit celebrált a nagyszínpadon az Egyesült Királyságból érkezett Solo Banton és Deadly Hunta, akik a Budapest Riddim Banddel kiegészülve késztették táncra és persze tapsra a VEN látogatóit. A Hősök lemezbemutató koncertjének - a fent említett vihar miatt - már a nagyszínpad helyett az aréna adott otthont. Sem Ecküéket, sem a közönséget nem zavarta meg a helyszínváltozás, a közelmúltban ötödik nagylemezével jelentkező, ezúttal élő zenekarral kiegészülő hip-hop brigád több száz embert ugráltatott és énekeltetett meg csütörtök este. Csillagos ötös volt a hangulat, de ezt tőlük már megszokhattuk.

A rímkirályok produkciójának végére aztán biztossá vált, hogy nem lesz vihar, így a Lovasi András vezette Kiscsillag már a nagyszínpadon tehette fel dalba foglalva a kérdést: van-e szándék? A veol.hu óriás molinója előtt játszó zenekar a VEN egyik legjobb koncertjét adta, s újfent bizonyította, hogy az örökbecsű Kispál és a Borz után is van élet.

Péntek este tovább dübörög a buli a több évtizedes múlttal bíró egyetemi fesztiválon. A nagyszínpadon a Magashegyi Underground, a Carbonfools és az Ocho Macho játszik, kinevezik a diákrektort, s az őrült Soerii & Poolek is bazsevál majd a VEN-en.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!