Bulivan

2011.01.25. 20:54

A kultúra fiatal nagykövete lett a Kávészünet együttes

Egyedülálló könnyűzenei programmal indítja az évet a Csillag születik című televíziós tehetségkutató második szériájában feltűnt Kávészünet együttes. A megzenésített verseket tálaló fiatalok Trendhagyó irodalomóra címmel indulnak turnéra, amelynek keretében egy év alatt négyszáz általános és középiskoláját keresnék fel.

Gyuricza Ferenc

Az együttest alkotó Popovics György és Németh Ferenc rendkívül komolyan gondolja a kultúraközvetítő szerepvállalást, eddig is számos helyen mutatták be az általuk megzenésített verseket. A két zenész elmondása szerint mai fiatalok ízlésvilágának megfelelő, de igényes könnyűzenei formába öntik a költeményeket, ezzel sikerült elérniük, hogy fellépéseikkel a diákoknak és tanároknak egyaránt örömet okozzanak.

- Célunk, hogy megszerettessük a verseket, és ezen keresztül az irodalmat az emberekkel - mondta Popovics György, az együttes énekes tagja. - Ebben a formában azokhoz is el tudjuk vinni a kultúrát, akik máskülönben nem vesznek a kezükbe egy verseskötetet, legfeljebb a kötelező tananyag kedvéért. Legtöbbször éppen a kötelező jelleg az, ami miatt kevésbé kedves a fiatalok számára a költészet.

Az együttes tagjai szerint a Kávészünet zenéje jelenti az összekötő hidat a diákok ízlése és az irodalom között. Emiatt egy olyan nagyszabású programot dolgoztak ki, amely révén egyetlen év alatt akár négyszáz általános és középiskolát is felkereshetnének. A Trendhagyó irodalomóra nevű turnéjuk februárban indul, a tervek szerint abban a hónapban 6 iskola tanulóit örvendeztetik meg új kulturális élménnyel.

Még több zene!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!