Bulivan

2010.06.23. 16:23

Ajkai hangfoglalók nagy sikere

Ajka - A Molnár Gábor Műhely Alapítvány Hangadók zenekara második helyezést ért el a Hangfoglaló című versenyen.

Tóth B. Zsuzsa

- A Hangfoglalás című országos kiállítás és szakvásár keretében megrendezett Hangfoglaló versenyre 32 csoport jelentkezett - tudtuk meg Trócsányi Gergelytől, a zenekar vezetőjétől.

Mindannyiuknak azonos időben, de tetszőleges helyen kellett eljátszanunk Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményét. Az iskolai kórusok, gimnáziumi zenekarok sorába az ajkai fiatalok még belefértek, akkor is, ha ők nagyrészt értelmi sérültek. Így talán még nagyobb érdem a szakértői zsűritől kapott  második helyezés és a különdíj. Akkor is, ha egyelőre nem lehet tudni, hogy az erkölcsi elismerésen túl mit kap ezzel a zenekar. Azonban ők nem ezt tartják fontosnak, hanem a megmérettetést. Az ajkai, mára házi stúdióvá alakított próbatermükben rögzített dalból verkfilmet, videoklipet készítettek, amelyre aztán az interneten lehetett szavazni, de a döntés a zsűri kezében volt.

Egyébként a szavazás során sokáig holtversenyben voltak az ajkai fiatalok a későbbi első helyezett miskolci kórussal. Most pedig folytatják a munkát, amely úgy másfél éve új irányt vett a zenekar életében. Hiszen az új vezető érkezésével a korábbi megzenésített versek, valamint Bikini-, Edda-, Republic-dalok főként terápiás célú előadása mellett bővült a repertoár.

A zenekar frontembere Zémán Janó, aki dobol és énekel, Berkes Jocó basszusgitáron játszik, Kemenczky Laci szintetizátoron. A vokálról Aranyos Iringó és Tróbert Eszter gondoskodik, a csörgőket Szabó Balázs, Horváth Fecó, Mészáros András és Imre Csabi rázza vokálozás közben, Dobai Laci pedig kongázik. Szirmai Robi és Harangozó Botond gitáron játszik, de utóbbi a hangfelvételek készítésében is segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!