Bulivan

2011.08.17. 08:37

Az ősrocker még nyáron sem pihen

Veszprém - Balázs Fecó nyáron sem pihen. Számos fellépésen van túl, legközelebb augusztus 20-án Balatonfüreden lép fel.

Szabó Zsuzsanna

Az idén hatvanadik születésnapját ünneplő ősrocker már most nagyszabású budapesti koncertjére készül számos neves fellépővel. Mint mondja, nem panaszkodik, több fellépése is van, így nincs ideje unatkozni. Legközelebb Balatonfüreden lép fel nemzeti ünnepünkön, ahol negyvenöt éves zenei pályafutásának dalaiból, közismert számaiból ad ízelítőt. A koncerten több népszerű szerzeményt is hallhat majd tőle a közönség, köztük a Taurus időszakában készült A kőfalak leomlanak címűt. Hallható lesz az 1981-es Homok a szélben és a Maradj velem című Korál-dalok, valamint a szólóban előadott nagy sikerű Érints meg.

Az est sztárvendégeként a zenei tehetségkutató műsorból ismert Szíj Melinda lép fel, akivel közösen adják elő a Kevés voltam neked eredeti Korál számot.

Balázs Fecó 1967-ben, a Neoton együttes tagjaként kezdte zenei pályafutását. Öt évvel később Som Lajossal együtt kivált a zenekarból, és megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t, amelynek felbomlása után két évig külföldön dolgozott. Később megalapította a Korál együttest, ami 1986-ban felosztott, ettől fogva kezdett szólókarrierbe.

Az utóbbi években Fonogram-, és Artisjus Életmű-díjat kapott, idén pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!